Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Uluslararası Yaz Dil Kursu Bursiyeri Belli Oldu


Uluslararası Yaz Dil Kursu Bursiyeri Belli Oldu

Çanakkale Belediyesi ve Almanya’da bulunan Kardeş Kenti Osnabrück arasında düzenlenen, bu yıl 27.’si gerçekleştirilecek Uluslararası Yaz Dil Kursu bursiyeri Özge Bengisu Uysal oldu.

Çanakkale Belediyesi ve Osnabrück Belediyesi işbirliği ile Osnabrück Yüksek Okulu tarafından düzenlenen Yaz Dil Kursu 19 Ağustos ile 16 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Çeşitli seviyelerden oluşan ve toplamda 90 ders saatini içeren kursa katılacak olan Özge Bengisu Uysal, “Genel Almanca”, “İktisadi Almanca” ve “Teknik Almanca” arasından seçim yapabilecek ve istediği alanda uzmanlaşma fırsatı yakalayacak.

21 Ağustos 1995 Ankara doğumlu ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Uysal, Yaz Dil Kursu ile ilgili düşüncelerini şu cümleler ile ifade etti: “Kardeş kentimiz Osnabrück ve Çanakkale Belediyesi kardeş şehir projesi kapsamında her sene 1 kişiye bir aylığına dil kursu için burs vermekte ve bu sene bursu almaya hak kazandım. Bu fırsatı edindiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Uluslararası bir ortamda dil öğrenip Alman kültürünü daha yakından tanıma imkânım olacak. Almanya’da geçireceğim bir ayın hem mesleğim hem de dünyaya bakış açım için bana çok şey katacağını düşünüyorum. Başta Çanakkale Belediyesi olmak üzere bu programın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkürler.”

Özge Bengisu Uysal Osnabrück’te düzenlenen Yaz Dil Kursuna katılarak, öğleden sonra ve hafta sonları organize edilecek gezi, çeşitli firmalara ziyaret, seminer, sportif ve sosyal aktivitelere de katılma imkânı bularak; kursun son 4 gününde Berlin’i gezme fırsatı yakalayacak.



24.05.2019 11:57