Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Bu Yılın İlk İftar Sofrası İsmetpaşa Mahallesi'nde Kuruldu...


Bu Yılın İlk İftar Sofrası İsmetpaşa Mahallesi'nde Kuruldu...

Çanakkale Belediyesinin Kent Konseyi Mahalle Meclisleri ve Mahalle Muhtarlıklarının ortaklığında geleneksel olarak düzenlediği mahalle iftarları kapsamında 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü İsmetpaşa Mahallesi’nde iftar programı gerçekleşti.

İftar programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Özkan Vural, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Meclisi temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda davetli ve kentli katıldı.

Dualarla başlayan iftar programında kentliler bir arada oruçlarını açma fırsatı bulurken, yemek sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, katılımları için tüm kentlilere teşekkürlerini iletti. Başkan Gökhan, bugün İslam dünyasında yaşanan savaşların, insanların göç etmek zorunda bırakılmasının, çocukların açlıktan ölmelerinin sebeplerinden birinin de İslam dininin iyi bilinmemesi olduğunu belirterek, “Halbuki en son din olan dinimiz, yardımlaşmayı, dayanışmayı emreder. Bunun için biz de üretim yapmak zorundayız. İsraf etmemek zorundayız, yatırım yapmak zorundayız. Gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak zorundayız. Yerel yönetim olarak bizler de elimizden geleni yapacağız. Üretimle ilgili projelerimiz geliştiriyoruz” dedi. Başkan Gökhan, dünya genelinde barış ortamının oluşmasını dilediğini belirterek, ülke ve dünyada Çanakkale’de olduğu gibi barış ve birlik içinde yaşanması temennisinde bulundu. İftar programı, sohbet ortamında son buldu. 

Çanakkale Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Mahalle İftarları, 21 Mayıs 2019 Salı günü Cevatpaşa Mahallesi’nde (Muhtarlık Önü),

22 Mayıs 2019 Çarşamba günü Dardanos’ta (Sun San Kamp Alanı yanı), 

23 Mayıs 2019 Perşembe günü Namık Kemal Mahallesi’nde (Arap İbrahim Paşa Caddesi – Hacıoğlu Sokak),

24 Mayıs 2019 Cuma günü Esenler Mahallesi’nde (Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezi Önü),

25 Mayıs 2019 Cumartesi günü Barbaros Mahallesi Mahallesi’nde (Muhtarlık yanı / Yıldız Sokak – Kızoğlu Sokak),

26 Mayıs 2019 Pazar günü Kemalpaşa Mahallesi’nde (Değirmenlik Sokak – Kemalyeri Sokak),

27 Mayıs 2019 Pazartesi günü Fevzipaşa Mahallesi’nde (Maşalık Mevkii),

28 Mayıs 2019 Salı günü Güzelyalı’da (Güzelyalı Halk Plajı) düzenlenecek. İftar programlarına tüm kentlilerimiz davetlidir. 


21.05.2019 16:40