Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

19 Mayıs Coşkusu Tüm Kente Yayıldı


19 Mayıs Coşkusu Tüm Kente Yayıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Çanakkale’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çanakkale Belediyesi de birbirinden renkli etkinlikleri ile kentlilerin bayram coşkusuna ortak oldu. 

Aynı zamanda milli mücadelenin 100. yılı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Kent protokolünün yanı sıra kentlilerin de katıldığı törenlerde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Törende ayrıca, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören bitiminde Kordonboyunda gerçekleştirilen etkinlikler ve açılan stantları da ziyaret ederek, hem kurum ve kuruluş temsilcileri hem de kentlilerle bir araya gelip, bayramlarını kutladı.

Kent Rengarenk Oldu…

Çanakkale Belediyesi, 19 Mayıs kutlamalarının en renkli etkinliklerinden birine ev sahipliği yaparak, kentlileri Graffiti Şenliği ile buluşturdu. Özgürlük Parkı, İskele Meydanı, Yat Limanı, Kordon, Barış Kordonu (2. Etap) ve Çocuk Sokağı başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarında gerçekleştirilen graffiti çalışmaları ile Çanakkale sokakları rengarenk oldu. Şenlikte Dukstill, Stak, Choma, Basic-Gökhan Bağcı, Kule Sanat, Ogün Yücel, Erdal Sezer, Melih Berzeğ gibi sanatçılar performanslarını sergilerken, 7’den 70’e tüm kentliler de graffiti keyfine ortak oldu. 

Sporseverler Halk Bahçesi’nde Buluştu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin olmazsa olmazı, spor etkinlikleriydi. Çanakkale Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen spor etkinlikleri ise gün boyu Halk Bahçesi’nde gerçekleşti. Kentliler, düzenlenen etkinlikte futbol, voleybol, jimnastik, tenis, badminton, mangala, satranç, zumba, step, pilates ve yoga başta olmak üzere çeşitli spor etkinlikleri ile keyifli bir gün geçirdi.

Özgürlük’te Manga Rüzgarı Esti…

19 Mayıs’ın son etkinliği ise Özgürlük Parkı’nda gerçekleşti. Özellikle gençlerin beğeniyle takip ettiği ünlü müzik grubu Manga, 19 Mayıs coşkusunu Çanakkalelilerle paylaşmak adına Özgürlük Parkı’nda sahne aldı. Binlerce kentlinin akın ettiği konserde, grubun performansı da göz doldurdu. Manga’nın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden Çanakkaleliler, Bayram coşkusunun yanı sıra, keyifli bir müzik akşamı yaşama fırsatı buldu. 


20.05.2019 15:27