Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Türkiye Belediyeler Birliği'ne Birlik Meclisi Üye Seçimi Gerçekleştirildi


Türkiye Belediyeler Birliği'ne Birlik Meclisi Üye Seçimi Gerçekleştirildi

15 Mayıs 2019 Çarşamba günü gerçekleşen Türkiye Belediyeler Birliği toplantısında, Birlik Meclis Üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

İl Belediyesi olarak Çanakkale Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, ilçe ve belde belediye başkanları ile meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 31 Mart seçimlerindeki başarılarından dolayı tüm başkan ve meclis üyelerini tebrik ederek sözlerine başladı. Başarılı bir dönem dileğinde bulunan Başkan Gökhan, “Zor bir dönemde görev aldık hepimiz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar elbette ki belediyelerimize de yansıyor. Ancak hepimiz bu işi kotarabilecek kabiliyette insanlarız. Gerekli tedbirleri alarak, dikkat ve özen gösterdiğimiz takdirde bu dönemi başarıyla geçiririz diye düşünüyorum. İl belediye başkanı olarak şunu da belirtmek istiyorum. Burada hepimiz kendi bulunduğumuz yöredeki insanlara hizmet ediyoruz ama bu vatandaşlarımızın hepsi Çanakkaleli. Çanakkale diyorsak, bu tüm ilçeleri kapsar. Dolayısıyla bizlerin de dayanışması söz konusu olmalıdır. Bu kapsamda tüm ilçelerimizle, imkanlarımız dahilinde dayanışma ve birlik içinde olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Yerel seçimlerin ardından, her beş yılda bir Türkiye Belediyeler Birliği’ne Birlik Meclisi Üye Seçimi gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Gökhan, bu seçimde asil üye olarak üç belediye başkanı ve bir meclis üyesi ile yedek üye olarak da iki belediye başkanının seçileceğini kaydetti. 

Seçimler sonucunda asil üyeliklere; Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Biga Belediye Meclis Üyesi Ünal Tekeli seçilirken, yedek üyeliklere de Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Çan Belediye Başkanı Bülent Öz seçildi. 




15.05.2019 17:02