Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Tohum Takas Şenliğinde Buluşalım…


Tohum Takas Şenliğinde Buluşalım…

Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi tarafından organize edilen Tohum Takas Şenliği, 18 Mayıs 2019 Cumartesi günü 11.00-19.00 saatleri arasında Halk Bahçesinde gerçekleşecek.

2017 yılında faaliyetine başlayan Tohum Sandığı Projesi ile birlikte, yerel tohumların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını hızla sürdüren Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi’nin de katkılarıyla renkli bir etkinliğe daha imza atacak.

Bu kapsamda, 18 Mayıs 2019 Cumartesi günü Halk Bahçesinde düzenlenecek olan Tohum Takas Şenliği, zengin program içeriğiyle 11.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Saat 11.00’de açılış programı ile başlayacak olan Tohum Takas Şenliğinde tohumun öneminin ele alınacağı panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş’ın gerçekleştireceği panelde Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık “Dünya ve Türkiye Tohum Sektörü” başlıklı sunumu, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Kaya “Tarımsal Biyoçeşitlilik Açısından Tohumun Önemi” başlıklı sunumu, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya “Yerel Tohumların Sağlık, Çevre ve Köylü Hakları Açısından Önemi” başlıklı sunumu ve TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal da “Tohumun Tüketici Açısından Önemi” başlıklı sunumu ile katılımcılarla buluşacak. 

Panelin ardından ise, Dr. Füsun Tezcan “Tarım Zararlıları İçin Kullanılan Zehirlere Alternatifler”, Ebru Oğuzhan Yeter ise “Yerel Tohumları Yaşatma Mücadelesi” başlıklı söyleşilerle programda yer alırken, Kars Boğadere Köyü Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı Zümran Ömür de tarımsal faaliyetlerine ilişkin hikayelerini katılımcılarla paylaşacak. 

Pilav ikramı ve müzik dinletileri ile devam edecek olan programda tohum takas etkinliklerinin yanı sıra, ev yapımı ilaç hazırlama, el dokuma halı atölyesi, seramik, tahta baskı, keçe, çim adam yapımı, alışveriş filesi, kese kağıdı gibi sağlıklı ambalajlar yapımı, çocuklarla fide dikimi, patates ve yaprak baskı, zehirsiz kişisel bakım ve temizlik ürünleri yapım atölyeleri ile terapi seminerleri gibi pek çok etkinlik de yer alacak. 

Çanakkale başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden de pek çok katılımcı ve davetlinin yer alacağı Tohum Takas Şenliğine tüm kentlilerimiz davetlidir…





14.05.2019 15:39