Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Heyeti, Mayıs Haftası Etkinliklerine Katıldı


Çanakkale Heyeti, Mayıs Haftası Etkinliklerine Katıldı

Çanakkale Belediyesinin kardeş kenti olan Osnabrück’te her yıl geleneksel olarak kutlanan Mayıs Haftası etkinlikleri bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinliklere Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Belediye Meclis Üyeleri Levent Polis, Fatma Kaynaş ve Esra Yüksel, Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü personeli Önder Musaoğlu katıldı. 

Osnabrück’teki tarihi belediye binasında düzenlenen açılış töreni ile başlayan Mayıs Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Heyeti, belediye binasındaki sergi açılışına, ardından da Barış Salonundaki törene katıldı. Buradaki törenlerin ardından ise heyet, Osnabrück sokaklarında gerçekleşen renkli açılış kortejinde yer aldı.

Mayıs Haftası kapsamında farklı etkinliklere katılan Çanakkale Heyeti aynı zamanda, Osnabrück Şehir Kütüphanesinde düzenlenen ve tüm kardeş kentlerden gelen kitapların sergilendiği “Kitaplar Dünyayı Dolaşıyor” projesinde de yer alarak, kütüphaneye Türkçe kitap katkısında bulundu. Heyet ayrıca Osnabrück Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen ve göçmenlere yönelik düzenlenen Avrupa Birliği Projesinin çalıştayına da katılarak, bilgiler aldı. 

Çanakkale heyeti, Mayıs Haftası etkinliklerinin yanı sıra kent gezisi de gerçekleştirirken ayrıca, Anne-Frank Okulu, Osnabrück Özel Eğitim Yardım Kurumu, Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi ve Osnabrück Belediyesi Elektronik Otobüs Sistemini de yerinde inceleyerek, bilgi alma fırsatı buldu. 




13.05.2019 17:57