Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

1 Mayıs Etkinliklerle Kutlandı…


1 Mayıs Etkinliklerle Kutlandı…

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 1 Mayıs’ta ilk olarak Belediye çalışanlarıyla kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kahvaltıya Başkan Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, DİSK Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan, Tüm Bel-Sen Çanakkale Şube Başkanı Bülent Barın ve Belediye çalışanları katıldı.

Etkinlikte konuşmasına 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayarak başlayan Başkan Gökhan; “Emek, en yüce değerlerden biridir. Eğer emek olmazsa, emekçi olmazsa dünya bu şekliyle gelişemez ve bu noktada insanlık hiçbir yere varamaz. Bu anlamda emek çok yüce bir değerdir. Ancak dünyada emeğin değeri çok fazla anlaşılmaz maalesef, hep sömürülmeye çalışılır. Dünya genelinde emek sömürüsünün çok fazla olduğunu görüyoruz. Onun için 1 Mayıs’larda bunun dile getirilmesi ve emek sömürüsüne dünyada dur denilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü eğer insan emeği sömürülmeye devam ederse, dünyada barış hayal olur” dedi.

Çanakkale Belediyesi çalışanlarının emeklerinin de önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Gökhan, “Bir beş yıl daha sizlerle birlikte çalışacağız, belediye emekçilerimizle birlikte olacağız. Sizlerin emeğinin değerlenmesi için, haksızlığa uğramamanız için her türlü çaba ve dikkati göstereceğimi belirtmek isterim. Dediğim gibi; eğer bir adaletsizlik söz konusu olursa, bu noktada barış olmasını beklememiz hayal olur. Sizlerin de emeklerinizi yadsıyamayız. Bu anlamda tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü bir kez daha kutluyorum” diye konuştu. 

Kahvaltı etkinliğinin ardından Başkan Gökhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı. Eski Salı Pazarı mevkiinden başlayarak, Cumhuriyet Meydanına kadar devam eden yürüyüşe çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile kentliler katıldı. Pankartlar, sloganlar ve marşlarla gerçekleşen yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılarak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.  


01.05.2019 16:37