Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediye Meclis Üyeleri Oryantasyon Eğitimine Katıldı


Belediye Meclis Üyeleri Oryantasyon Eğitimine Katıldı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından yeni dönem için seçilen Belediye Meclis Üyeleri, hafta sonu düzenlenen oryantasyon eğitimine katıldı.

Çanakkale Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Marmara Belediyeler Birliği Yerel Yönetim Akademisinin katkılarıyla gerçekleşen "Belediye Meclis Üyeleri Oryantasyon Eğitimi" 27 Nisan 2019 tarihinde 09.30-16.30 saatleri arasında düzenlendi. 

Oryantasyon eğitimine, Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi, Bozcaada Belediyesi, Bayramiç Belediyesi, Küçükkuyu Belediyesi, Eceabat Belediyesi, Lapseki Belediyesi, Çan Belediyesi, Ayvacık Belediyesi, Gelibolu Belediyesi, Çardak Belediyesi ve Umurbey Belediyesinden başkan ve meclis üyesi düzeyinde katılım gerçekleşti.

Oryantasyon Eğitimine katılan ve açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, Meclis Üyelerinin görev ve sorumlulukları kapsamındaki konulara hakim olmasının oldukça önemli olduğunun altını çizerken, katılımları için meclis üyelerine teşekkür ederek, başarılı bir eğitim çalışması dileğinde bulundu.

Eğitim çalışmasında, Belediyenin organları ve birbiriyle ilişkileri, meclis toplantılarının icrası (gündem, davet, işleyiş), meclis kararları ve yürürlüğe girme süreci, meclisin görev ve yetkileri, encümen seçimi, çalışma usulü, görev ve yetkileri, meclis üyelerinin ücret, izin ve diğer sosyal hakları, meclis üyelerinin idari, mali ve cezai sorumlulukları, meclis üyeliğinin sona ermesi ve meclisin feshi, meclis ihtisas komisyonları oluşumu ve görev ve çalışma usulleri, belediye meclisinin denetim yetkileri ve usulü, denetim komisyonu görevi ve çalışma usulü, meclisin belediye başkanını denetim yöntemleri, meclisin imar planı yapım ve değişikliğine ilişkin çalışma usulü konularına ilişkin Av. Kadir Erol tarafından katılımcılara bilgiler verildi. 




29.04.2019 14:06