Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Gökhan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi


Başkan Gökhan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, merkez köy ve mahalle muhtarlarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Başkan Gökhan, özellikle yeni dönem projeleri arasında yer alan kooperatifçilik çalışmalarına ilişkin muhtarlara bilgiler verdi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, merkez köy ve mahalle muhtarları katıldı. 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından yeni seçilen ve yola devam eden muhtarların bulunduğu etkinlikte ilk olarak muhtarlar kendilerini tanıtırken, Başkan Gökhan da tüm muhtarlara görevlerinde başarılar diledi. Başkan Gökhan, kırsal ve yerel kalkınmaya büyük önem verdiklerinin altını çizerek, bu anlamda yeni dönemde özellikle kooperatifçilik çalışmalarına ağırlık verileceğini ifade etti. Bu kapsamda ilk olarak başarılı örneklerin bulunduğu İzmir’de çeşitli kooperatifleri inceleyerek, bilgiler aldıklarını kaydeden Başkan Gökhan, bu önemli örnekleri muhtarların da görmesi gerektiğini belirterek, ilerleyen süreçte muhtarlar için de İzmir’deki kooperatiflere yönelik inceleme gezisi organize edilebileceğini söyledi.

Çanakkale’nin pek çok marka ürünü bulunduğunu kaydeden Başkan Gökhan, bu anlamda meyve – sebze gibi tarımsal ürünlerin yanı sıra, gıda ve temiz enerjiye yönelik kooperatif yatırımlarının Çanakkale’de de mümkün olduğunu ve bu çalışmaların yerel ve kırsal kalkınmaya büyük katkı sunacağını ifade etti. Bu doğrultuda muhtarların da fikir, öneri ve destekleriyle daha fazla yol alınacağını belirten Başkan Gökhan, istişare amaçlı bu tür toplantıların da daha sık düzenlenebileceğini kaydetti. 

Toplantı, soru-cevap bölümü ve karşılıklı sohbetle son buldu. 




24.04.2019 14:48