Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı...


Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı...

23 Nisan 1920, zorlu sınavlardan gurur ve başarı ile çıkmış halkımızın tam bağımsızlık yolunda gösterdiği amansız mücadeleyi temsil eden ve bu mücadelenin başarısını tarihin sayfalarına kazıyan gündür. Bu anlamda 23 Nisan aydınlık günlerin habercisi, en zor zamanların umudu olmuştur.  Sosyal eşitsizliklerin karşısında duran demokrasinin temellerinin atıldığı bu değerli gün şüphesiz ki tarihimizin en mühim günleri arasında yer almaktadır. 

Kıymetli Hemşerilerim, 

Toplumumuz için böylesine önemli bir gün ancak pırıl pırıl bir geleceğe armağan edilebilirdi. Nitekim egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edildi. 

Ne yazık ki bundan 99 yıl önce bir bayram havasında çocuklarımıza armağan edilen bu gün, yerini utanç dolu çocuk istismarlarına, çocuk yaşta evliliklere, çocuk işçilere bıraktı. Bu yüzden bugün, tarihte siyasal ve sosyal alanda hafızalarımıza kazımamız gereken bir gün olmakla birlikte, çocuklarımıza yönelik kötü niyete karşı bizleri daha bilinçli olmaya davet eden kutsal bir gündür aslında. 

Bizlere düşen görev var gücümüz ile çocuklarımız için çalışmak, onlara aydınlık bir dünya bırakmaktır. Her çocuğun eşit koşullarda yaşam hakkına sahip olduğu günleri tesis etmek bizlerin boyunun borcudur. 

Tüm bu hislerimle öncelikle bizlere bu mirası emanet eden laik - demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadele arkadaşlarını saygı ve rahmet ile tekrar anıyorum. Ulu Önderimiz liderliğinde halkın iradesinin en büyük temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve gelecek aydınlık günlerin habercisi 23 Nisan'ı en içten dileklerimle kutluyorum.

Sevgili Çocuklar, 

23 Nisan'da hepinizi Halk Bahçesinde gerçekleştireceğimiz “23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği”ne davet ediyor, sizlere rengârenk bir gün diliyorum.

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı


22.04.2019 10:49