Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediyesinin İkinci Kreşi Kentlilerin Hizmetinde


Çanakkale Belediyesinin İkinci Kreşi Kentlilerin Hizmetinde

Çanakkale Belediyesinin ‘Her mahalleye bir kreş' vizyonu ile ilki 2016 yılında Cevatpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen, kentlilerimizden büyük talep gören ve eğitim kalitesiyle beğeni alan Ata'm Kreş'in ardından, çalışmaları tamamlanan Barbaros Mahallesi'ndeki Ata'm Kreş'in de açılışı gerçekleşti.

Okul öncesi eğitimin insan yaşamının en kıymetli öğrenme dönemi olduğunun bilinciyle hareket eden Çanakkale Belediyesi, Barbaros Mahallesi Osman Hamdibey Caddesi No: 36'daki ikinci Ata'm Kreşi, başta minikler olmak üzere kentlilerin hizmetine sundu. 15 Mart 2019 Cuma günü gerçekleşen açılış törenine, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye Çalışanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları başta olmak üzere çok sayıda kentli katıldı.

Her Şey Çocuklara Yönelik Tasarlandı

Açılışta bir konuşma yaparak, Barbaros Ata'm Kreş'e ilişkin teknik bilgiler veren Kreş Müdürü İsmail Açar, “Bizler, eğitimi her zaman dert edindik. Onun için tek bir model veya kuram üzerinden değil, çocukların tüm duyularını harekete geçirecek, uyaran çeşitliliği sağlayan, yaparak, yaşayarak öğrenmeye dayalı, analitik düşünme ve hayal gücünü zenginleştiren bir eğitim anlayışı felsefemiz olmuştur. Geniş alanlarda, çocuklarımızın hareketliliğini kısıtlamadan, öz bakım becerilerini kendilerinin rahatlıkla yapabilecekleri, ev ortamı rahatlığında, keyifle öğrenebilecekleri eğitim alanları oluşturduk. Oyun, çocuğun deneyimleyerek öğrenmesini sağlayan en önemli etkinliklerden biridir. Çocuklarımızın oyun alanlarına rahat ulaşabilmeleri için sınıflarımızı direk bahçeye açılır bir şekilde planladık. Her çocuk bizim için önemlidir ve her çocuk geleceğin bize emanetidir. Bu bilinç ile oluşturduğumuz kreşimizin her biri bahçeye açılan 9 adet sınıfı, sanat, robotik, fen ve spor olmak üzere dört atölye, yemekhane ve farklı yaşam alanlarından oluşmaktadır. Çocuklarımızın rahatlıkla hareket edebileceği yaklaşık 250 metrekarelik ortak alanda aylık olarak farklı temalar düzenlenerek çocukların ilgilerini üst düzeyde tutmak planlanmıştır” dedi.

“Çocuklara Yapılan Yatırım Geleceğe Yapılan Yatırımdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, “Çok önemli bir kreşimizi daha açıyoruz. Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Ben, bu kentin çocuklarını çok seven Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onunla birlikte Belediye Başkan Yardımcılarımızdan, emekçimize işçimize kadar tüm çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“Çocukları Nasıl Yetiştirirsek, Toplumun Gelişmesine O Şekilde Yön Vermiş Oluruz”

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, ‘her mahalleye bir kreş' hedefi doğrultusunda ikinci kreşin açılışının gerçekleştirildiğini belirterek kreşlerin tüm Mahallelerde açılmasını hedeflediklerini kaydetti. Çocukların geleceğimiz olduğunu ve onların eğitiminin de çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan, “Çocuk sadece aileye ait değildir; çocuk topluma aittir. Elbette aile, anne-baba vardır ama çocuğun yetişmesi noktasında 18 yaşına kadar onun eğitimi toplumsal bir olaydır. Dolayısıyla devletin temel görevlerinden biri de çocuklarının iyi yetişmesini sağlamaktır. Çünkü çocukları nasıl yetiştirirsek, ona göre toplumun gelişmesine yön vermiş oluruz” şeklinde konuştu.

Ata'm Kreş'lerde özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının hizmet almasının ön planda tutulduğunun altını çizen Başkan Gökhan, “Dar gelirli ailelerin çocuklarının da kreşe gidebilmesini sağlamamız gerekiyor. Onun için bu kreşlerde öncelikle Belediye çalışanlarımızın çocukları, sonrasında ise arta kalan kapasiteleri Çanakkale'de yaşayan, dar gelirli, orta gelirli ailelerin çocuklarına öncelik vererek, o sıralamaya dikkat ederek, onların bu kreşlerden hizmet almalarını sağlayacağız. Hatta, yoksul ailelerin çocuklarının da ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayacağız. Sosyal adalet denilen kavram budur işte. Herkes bu kentte Belediyenin olanaklarına erişebilme noktasında olmalıdır” dedi.

Kreşteki tüm oyun ve eğitim malzemelerinin ahşaptan üretildiğini ve Çanakkale Belediyesinin atölyesinde yapıldığı notunu da davetlilerle paylaşan Başkan Gökhan, eğitimcilerin de konularında uzman olduğunu, bu nedenle ailelerin de güven ve huzur içerisinde çocuklarını Ata'm Kreşlere gönderdiklerini söyledi. Başkan Gökhan sözlerini, kreşin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak noktaladı.

Konuşmaların ardından kreş binasının temsili kurdelesi kesilirken, davetliler büyük bir beğeniyle kreş binasını gezdi. Çocukların zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak tasarlanan kreş binası, davetlilerden tam not aldı.





15.03.2019 17:53