Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediyesinden Olumsuz Hava Koşullarına Yönelik Etkin Çalışma…


Çanakkale Belediyesinden Olumsuz Hava Koşullarına Yönelik Etkin Çalışma…

Kentimizde hafta sonu etkili olan yoğun kar yağışı ve tipinin oluşturduğu olumsuz hava koşullarına yönelik Çanakkale Belediyesi ekipleri, tüm iş makineleri ve malzemeleri ile kentsel yaşamın sorunsuz devam etmesi amacıyla 7/24 aralıksız olarak görev başındaydı.

Kar yağışı öncesinde Meteorolojik uyarılar doğrultusunda Belediyemiz bünyesindeki Acil Durum Yönetim ve Koordinasyon Merkezi toplanarak, 7/24 görev başında olan saha ekiplerinin koordinasyonu başta olmak üzere tüm çalışmaların kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladı.

Ulaşım Aksları Açık Tutuldu

Çalışmalar kapsamında kent ulaşımının sıkıntısız olarak sağlanması amacıyla öncelikle ana güzergahlarda bulunan araç ve yaya yolları ile hastaneler, otogar, adliye, üniversite, kavşaklar, köprüler ve sanayi bölgesi gibi alanlar devamlı kontrol altında tutulurken, bununla birlikte kente kesintisiz su verilebilmesi için de içme suyu arıtma tesisi ile su depolarımızın ulaşım aksları da ekipler tarafından sürekli olarak kontrol edildi.

Bilgilendirmeler Anlık Olarak Yapıldı

Bununla birlikte kar yağışı ve tipinin oluşturduğu olumsuz durumlara ilişkin kentlilerimizin bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla Belediyemizin sosyal medya hesaplarından anlık olarak bilgi akışı sağlanırken, Çağrı Merkezimiz de kentlilerimizden gelen talepleri yanıtlamak veya ilgili birimlere iletmek üzere 7/24 görev yaptı.

Soğuk Havada Kalpleri de Isıttık…

Olumsuz hava şartları nedeniyle, sokakta kalan vatandaşlarımız ile can dostlarımızı da unutmadık. Sosyal medya hesaplarımızdan da yapmış olduğumuz duyurular sayesinde Çağrı Merkezimize gelen tüm talepler değerlendirilerek, sokakta kalan vatandaşların sıcak mekanlara yerleştirilmesi sağlandı. Can dostlarımız ile ilgili de geniş çapta çalışmalar gerçekleştiren ekipler, sokak hayvanlarına sürekli olarak mama ve su takviyesi gerçekleştirirken, gerekli görülen durumlarda da hayvanların barınağa alınarak bakımlarının yapılması sağlandı.

Kar Demek Biraz da Eğlence Demek…

Ekiplerin kentteki yaşamın sorunsuz devam etmesi adına yürüttüğü çalışmalar aralıksız sürerken, kar yağışı aynı zamanda renkli görüntülere de sahne oldu. Kar yağışının hafta sonu tatiline de denk gelmesiyle 7’den 70’e çok sayıda kentli karın tadını çıkardı.

Öte yandan, olumsuz hava koşullarının devam ettiği kentimizde Çanakkale Belediyesi ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



25.02.2019 14:41