Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi'nin Açılışı Gerçekleştirildi


Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi'nin Açılışı Gerçekleştirildi

Barbaros Mahallesi Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu Caddesi’nde yeni inşa edilen binada bir süredir hizmet veren Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nin resmi açılışı 13 Şubat 2019 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatına başladığı Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nin açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, ardından okul öğrencilerinin müzik dinletisi gerçekleşti. Kent protokolü ile okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılım gösterdiği törende açılış konuşmalarından birini gerçekleştiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, okul binasının bulunduğu alanın önceden yeşil alan olduğunu, bu alana Güzel Sanatlar Lisesi inşa edilmesi fikrinin ortaya çıkması ile Çanakkale Belediye Meclisi olarak ilk kez bir yeşil alanın eğitim alanına çevrildiğini kaydetti. Başkan Gökhan, “Kentimizde önceden Güzel Sanatlar Lisesi vardı ama yeri, binası kötü durumdaydı. Hiç de Güzel Sanatlar Lisesi değil, sanki başka bir yermiş gibi gözüküyordu. Bu konuda güzel bir okul yapılması için harekete geçildi. Güzel Sanatlar Lisesi’nin yeri ile ilgili Belediyeye gelindi ve görüşmeler yapıldı. Güzel Sanatlar Lisesi olması dolayısıyla, Çanakkale Belediye Meclisi olarak ilk kez bir yeşil alanı, bir eğitim kurumuna çevirdik. Dolayısıyla Akçansa da çok güzel, estetik, tam da Güzel Sanatlar Lisesi’ne yakışan bir bina yaptı” dedi.

Başkan Gökhan, bu okuldaki eğitimi önemsediğini ve buradan mezun olan öğrencilerin de önemli başarılara imza attığını belirterek, “Bu okuldan çok güzel öğrenciler çıktı, çok güzel tasarımcılar çıktı, çok güzel müzisyenler çıktı. Bunlar yavaş yavaş kendilerini duyurma noktasındalar. Umarız, bundan sonra biraz daha kentle bütünleşerek yeteneklerini sergileyecekler” diye konuştu. Başkan Gökhan konuşmasını, lisenin inşası konusunda emek veren tüm ilgililere teşekkür ederek noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri okulun temsili açılış kurdelesini hep birlikte keserken, sonrasında okulu gezerek eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.



13.02.2019 16:25