Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediyesinden Kök Hücre ve Kan Bağışı Duyarlılığı


Çanakkale Belediyesinden Kök Hücre ve Kan Bağışı Duyarlılığı

Çanakkale Belediyesi personeli, düzenlenen kampanya kapsamında Türk Kızılayına kök hücre ve kan bağışında bulundu.

Çanakkale Belediyesi ve Kızılay işbirliğinde gerçekleşen Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyasına, belediye personeli yoğun katılım gösterdi. 8 Şubat 2019 Cuma günü gerçekleşen kampanya kapsamında Türk Kızılayının aracı Çanakkale Belediyesi önünde tüm gün boyunca hizmet verdi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, bağış kampanyasını yerinde inceleyerek çalışmalara ilişkin Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Arzu Kırkpınar'dan bilgi aldı. Kırkpınar, kan ve kök hücre bağışının önemine değinirken, Türkiye'deki Kök Hücre Doku Bankasının numunelerini toplama görevinin Sağlık Bakanlığı tarafından Türk Kızılayına verildiğini, bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kırkpınar, “Biz numuneleri topluyoruz. Sağlık Bakanlığı bu numunelerin doku tiplemelerini çalışıyor.  Numuneler, 10 yıl süreyle saklanıyor. 10 yıllık süre içinde herhangi bir hastayla eşleşme olursa, o zaman bağış aşamasına geçiliyor. Şu an 4 bine yakın hasta kök hücre nakli bekliyor. Bizim bine yakın naklimiz var. Bu işe çok hızlı ve güzel başladık. Çanakkale'den çok fazla eşleşmemiz var. Üniversite kenti olmamızdan kaynaklı, özellikle gençlerimizin duyarlılığı çok fazla. Zaten kök hücre bağışları da 18-50 yaş aralığında gerçekleşiyor” dedi.

Kırkpınar, her iki bağışta da gönüllülerin öncelikle form doldurduğunu, ardından kan, tansiyon ve ateş ölçümleri ile birlikte doktor kontrolü gerçekleştiğini ve uygunluk durumuna göre bağışların yapıldığını kaydetti. Kırkpınar, Çanakkale Belediyesi personeline de duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, kök hücre ve kan bağışının çok önemli olduğuna, yapılan bağışlara bir gün herkesin ihtiyaç duyabileceğine vurgu yaparak Türk Kızılayına da bu anlamda teşekkürlerini sundu ve çalışmalarında başarılar diledi.




08.02.2019 14:24