Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”


“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya geçitleri ile ilgili düzenlemelere ilişkin farkındalık yaratmak ve trafikte yaya önceliğine yönelik duyarlılık oluşturmak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan Yaya Öncelikli Trafik Etkinliği, Çanakkale’de de gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen etkinlikte yetkililer, trafikte yayalara geçiş üstünlüğü verilmesine yönelik hazırlanan broşürleri araç sürücülerine dağıtarak bilgilendirmede bulunurken, hazırlanan pankartlarla da yaya öncelikli trafiğe vurgu yapıldı.

Etkinlikte bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde trafikte yayalara saygı ve yaya geçitlerindeki düzenlemelerin dikkate alınması ve duyarlılık oluşturulması için bir kampanya başlatıldı. Zaten Çanakkale’de vatandaşlar yaya geçitlerine duyarlı; başka kentlere nazaran iyi durumdayız ama bunun daha da fazla olması lazım. Avrupa ve dünya standartlarına gelmemiz lazım. Bu mümkün Çanakkale’de. Onun için bu uygulama önemli” dedi.

Çanakkale Belediyesi ve İl Trafik Komisyonunca yaya geçitlerinde düzenlemeler de yapılabileceğinin altını çizen Başkan Gökhan, “Belki yaya geçitlerinin sayısı ile ilgili bazı düzenlemeler yapmamız icap edecek. Onlar da trafik komisyonunda görüşülür. Bu bakımdan böyle bir kampanyada doğal olarak yer alıyoruz. Bunu yıllardan beri de takip ediyoruz. Özellikle İçişleri Bakanlığı tarafından da gündeme getirilmiş olması yeniden duyarlılık yaratılması konusunda önemli” diyerek, yaya geçitlerinin dikkatli kullanılması temennisiyle açıklamasını noktaladı.



06.02.2019 15:01