Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çocuk Kültür Evi Luigi Ballerini'yi Konuk Etti


Çocuk Kültür Evi Luigi Ballerini'yi Konuk Etti

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocukları yazarlar ve farklı disiplinlerden sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. “Evde Yazar Sohbetleri” başlığıyla çevrim içi olarak yürütülen ve Çocuk Kültür Evi YouTube kanalı ile sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma açılan video sohbetlerin mayıs ayı konuğu, Çağdaş İtalyan edebiyatının ödüllü yazarlarından Luigi Ballerini oldu.

Luigi Ballerini'nin Çocuk Kültür Evi için özel olarak gerçekleştirdiği; kendi yazma süreçlerinden bahsettiği ve yazar olmak isteyenler için önerilerde bulunduğu keyifli sohbet, 26 Mayıs 2023 Cuma günü saat 13.00'te Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma sunuldu.

Etkinliğin ardından yazarın Günışığı Kitaplığı bünyesinde yayımlanan “Doğaya Fısıldayan Çocuklar“, “Parlak Fikir Pastası“, “Adı Sıfır“ ve “Mira Her Şeyi Bilir“ adlı kitapları, Çanakkale Belediyesi tarafından Çocuk Kültür Evi atölye programlarına devam eden çocuklara armağan edildi.

Luigi Ballerini Kimdir?

1963'te İtalya'nın Sarzana kentinde doğdu. Doktor ve psikanalist olarak çalışıyor; çocuk ve gençlik kitaplarının yanı sıra gazete ve dergilerde eğitim ve gençler üzerine yazılar yazıyor, çocuklara ve gençlere seminerler veriyor. Ballerini'nin, Zia Dorothy (Dorothy Teyze) isimli kitabı 2010'da White Raven Ödülü'nü, Günışığı Kitaplığı'nın Türkçe'ye kazandırdığı ilk kitabı Parlak Fikir Pastası (2019; La signorina Euforbia. Maestra pasticciera) 2014'te İtalyan Andersen Ödülü'nü; Adı Sıfır (2021; Io sono zero, 2015) 2016'da gençlik kitabı dalında Bancarellino Ödülü'nü kazandı. 2020'de Türkçe yayımlanan Doğaya Fısıldayan Çocuklar'ın (L'estate di Nico, 2016) ardından, distopik gençlik romanı Mira Her Şeyi Bilir (Myra sa tutto, 2020) 2022'de ülkemizde de okurla buluştu. Yazarın, yapay zekânın egemenliğinde özgürlük kavramını irdeleyen bu romanının devamı niteliğindeki son kitabı, Alla seconda umanità (2022; İkinci İnsanlığa). Ballerini, eşi ve dört çocuğuyla birlikte Milano'da yaşıyor.


Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları:

https://www.facebook.com/cocukkulturevi/

https://www.instagram.com/cocukkulturevi/

https://twitter.com/CocukKulturEvi

Ayrıntılı Bilgi İçin: Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Caddesi Bayrak Sokak NO: 26/A 

Telefon: 0 286 217 73 11




29.05.2023 17:01