Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Osnabrück Heyetinden Başkan Gökhan'a Ziyaret


Osnabrück Heyetinden Başkan Gökhan'a Ziyaret

Çanakkale ve Osnabrück arasındaki kardeşkent ilişkileri kapsamında hayata geçirilen “Benim Kentim Bizim Kentimiz” projesi kapsamında kente gelen Osnabrück heyeti, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ziyaret etti. 

Proje kapsamında kente gelen gençleri Belediye Meclis Salonu'nda ağırlayan Başkan Gökhan, kardeş kent heyetini Çanakkale'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Buluşmada konuşan Başkan Gökhan, Çanakkale'nin tarihi, sosyal ve kültürel yaşamına ilişkin gençlere bilgiler verdi. Kardeş Kent Osnabrück ile Çanakkaleli gençlerin bir araya gelerek kültür paylaşımında bulunmalarının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan, bu ilişkilerin kentlerin gelişimine de katkı sağlayabileceğini ifade etti. 

“Gençlerin Öğrenme Becerileri Daha Hızlı”

Çanakkale ve Osnabrück ortaklığında hayata geçirilen projeye ilişkin de düşüncelerini paylaşan Başkan Gökhan; “Eskiden büyüklerimizden öğretmenlerimizden aldığımız bilgiler ile gelişiyorduk. Ama şu anda internet ve sosyal medya diye bir kavram var. Özellikle gençler internet ve sosyal medya üzerinden bilgiye hızlıca ulaşabiliyorlar ve gelişimlerini sağlayabiliyorlar. Özellikle teknolojik gelişmeler büyük bir hızla ilerliyor. Eskiden bir teknolojinin gelişmesi on yıllar alabiliyordu ama şu anda sene başındaki bir teknoloji, sene sonunda eski bir teknoloji haline gelebiliyor. Benim iki tane torunum var. Ben yeni teknolojik gelişmeleri öğrenene kadar onlar öğreniyor ve bana öğretmeye başlıyorlar. Gençlerin beyinleri çok daha hızlı çalışıyor ve öğrenme becerileri daha hızlı oluyor. Dolayısı ile gençlerimizden yararlanmamız gerekiyor. Katılımcı demokrasinin de özü bu. Yönetim kadrosundaki insanların mutlaka gençleri katılımcı demokrasinin bir parçası haline getirmesi lazım. Onların bu hızlı bilgi edinebilmeleri, bizlerin kararlarında da pozitif etki yaratacaktır” şeklinde konuştu. 

“Gençler Bizlere Yön Verecektir”

Gençlerin mutlaka bir araya gelmesi ve toplum yararına projeler üretmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Gökhan; “Bu tür gençlik meclisleri kurulması ve onların proje üretmeleri, bunları da toplumla paylaşmaları çok önemli. Bu çalışmalar, bizlerin yapacağı işlere de yön verecektir. Çünkü gençler, son gelişmeleri en hızlı öğrenenlerdir ve bizler de böylelikle onların birikimlerinden faydalanmış olacağız” dedi. 

“Gençler Dünya Barışı İçin Çalışmalı”

Çanakkale ve Osnabrück'ün tarihlerinin benzer olduğunu belirten Başkan Gökhan, iki kentin de barışın kenti olarak anıldığını ifade ederek; “Çanakkale barışın kenti olarak bilinir. Osnabrück de kendini barışın kenti olarak nitelendiriyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün de 'Yurtta barış, dünyada barış' diye bir sözü vardır. Ama ne yazık ki insanlar hırslarına yenik düştüğü zaman barıştan uzaklaşıyoruz. Halbuki bu dünya hepimizin ve onu paylaşmak zorundayız. Hepsi ya da çoğu benim olamaz. Eğer ortaklaşabilirsek, dünya zaten hepimize yetecektir. Şu anda dünyada olan savaşlar akıl alacak gibi değil. Hep beraber bu dünyada barış içerisinde yaşamanın şartlarını oluşturmamız lazım. Özellikle de gençlerin bunu içselleştirmesi ve dünyada barışın sağlanması çalışması lazım” dedi.

Karşılıklı sohbet ortamında devam eden ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.  


29.03.2023 14:37