Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendi


Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendi

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Kent Konseyi ortaklığında 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği geçekleştirildi. 

Belediye Spor Merkezi Kapalı Spor Salonunda 21 Mart 2023 Salı günü düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Av. Ali Aydın Çalıdağ, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülay Aktaşçı, Sosyal İşler Müdürü Canan Ergun, Down Sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. 

Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Ünüvar; “Bugün hepimiz sizler ile beraber eğlenmeye geldik. Biz Down Sendromluların her gün farkındayız ama bugün özellikle sizler ile ilgili ne gibi eksiklikler bıraktık veya neleri atladık onlara bir kez daha dönüp bakmalıyız. Bugün burada sizler ile birlikte olmaktan çok mutluyuz. Umarız güzel ve eğlenceli bir gün geçirirsiniz” dedi. 

Etkinlikte söz alan Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Çalıdağ ise; “Sizler bizler için çok kıymetlisiniz. Sizlerin daha iyi şartlarda yaşayabilmesini sağlamak bizim görevimiz. Bunu sağlayabilmek için de hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Konuşmaların ardından 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü için hep birlikte pasta kesimi gerçekleştirilirken, etkinlik şarkılar danslar ve çeşitli oyunlar ile devam etti. 


21.03.2023 16:55