Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Su Günü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Su Günü Mesajı

Birleşmiş Milletler tarafından 22 Mart tarihi, dünyada büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının teşvik edilmesi amacıyla “Dünya Su Günü” olarak ilan edilmiştir.

Yaşadığımız yüzyılda bu konu, küresel ölçekte birincil önceliğimizdir. Zira yaşam kaynağımız olan su, giderek büyüyen ve çeşitli kaynaklarla yaratılan çevre kirliliğinin büyük tehdidi altındadır. Ülkemizde, bölgemizde ve kentimizde özellikle son yıllarda çevre ve iklim sorunlarının bir yansıması olarak kuraklık risklerinin oluştuğuna yakından şahit oluyoruz. Kentimizin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı en son 2020 yılında olduğu gibi, içinde bulunduğumuz yılda da yine bu risk altında. İlk önce tasarruflu kullanımı gözeterek uygulayacağımız tedbirler, çevreyi kirletmemek adına atılacak toplu ve somut adımlar ile suyumuzu elbirliği ile korumak zorundayız. Dünya genelinde de geri döndürülemez sonuçları bulunan küresel ısınma, iklim krizi ve çevre kirliliği için bugünden çözüm odaklı, çevre ve doğa odaklı kararlı adımlar atılması gerekmektedir.

Susuz bir hayat düşünmemiz mümkün olmadığından hem biz insanlar hem bu dünyayı paylaştığımız tüm canlılar ve doğal yaşam için suyun kıymetinin, öneminin bir an önce anlaşılması, öteleme lüksümüzün olmadığı çevre kirliliğinin önlenmesine ilişkin somut adımlar atılması adına Dünya Su Gününün önemli bir farkındalık aracı olduğuna inancımla herkesi temiz su, sağlıklı bir hayat adına bilinçli, tedbirli olmaya ve bu konuda mücadele etmeye davet ediyorum.

Musluklarımızdan zehir değil, hayat aksın diye…

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı


21.03.2023 10:27