Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Mesajı

Başta doğal hayatın sürdürülebilirliği olmak üzere bizler için de sağladığı sayısız fayda ile ormanlar, hiç kuşkusuz ki en büyük zenginlik kaynağımız, servetimizdir. Hammadde temininden erozyon kontrolüne, ekosistemin devamlılığından temiz hava ve temiz su için önemine kadar ormanlarımız, yaşadığımız hayatın vazgeçilmez unsurudur.  

Kentimizde de başta dünyanın sayılı oksijen kaynaklarından Kazdağları olmak üzere yüzölçümümüzün büyük bir bölümünün ormanlarla kaplı olması bizler için çok büyük bir şans ve nimettir.

Ancak ne var ki, sayısız faydasına rağmen ormanlarımız dünyanın her yerinde tehdit altındadır. Her geçen yıl artan iklim krizinin olumsuz sonuçlarının direk yansıdığı ormanlarımız, aynı şekilde kirli enerji faaliyetlerinin, bilinçsiz tüketimin, ihmaller sonucu oluşan yangınların ve insan eliyle yaratılan daha pek çok kirlilik ve kötülük ile birlikte zarar görmektedir.

Kentimizde de son yıllarda özellikle kömürlü termik santraller ve metalik madencilik faaliyetleri gibi çalışmalar ile suyumuzun, toprağımızın, ormanlarımızın büyük tehlike altında girdiğine, doğal hayatın ve dolayısıyla insan yaşamının da bu noktada olumsuz etkilenebileceğine yakından tanıklık ettik, olumsuzlukları engellemek için hep birlikte mücadele ettik.

Çünkü söz konusu ormanlarımız ise, bu mücadele sonuna kadar gereklidir. Ormanlarımız geleceğimiz, yaşam kaynağımızdır. Küresel ısınma, artan çevre kirliliği başta olmak üzere insan eliyle yaratılan sorunlar çözüme kavuşmadığı, sürdürülebilir yaşam güvence altına alınmadığı sürece ormanlarımız ve dolayısıyla yaşamımız ve geleceğimiz de tehlike altında olacaktır.

Çevre ve doğal hayata sonsuz saygımızla, 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü kutluyor, herkesi ormanlarımızı korumaya, yaşatmaya davet ediyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı


20.03.2023 13:41