Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Yeni Binada İlk Meclis Toplantısı


Yeni Binada İlk Meclis Toplantısı

Belediye Meclisinin Şubat ayı olağan toplantısı, 2 Şubat 2023 Perşembe günü, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasındaki yeni Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Yeni Belediye Meclis Salonunda düzenlenen meclis toplantısı öncesinde Belediye Meclisi Fuaye Alanı’nda kokteyl gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, belediye personelleri ve basın mensuplarının katılımı ile sohbet ortamında geçen programın akabinde Başkan Gökhan, meclis üyeleri ile birlikte Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi önünde ve Belediye Meclis Salonu’nda hatıra fotoğrafı çekildi.

Başkan Gökhan Yeni Binaya İlişkin Tüm Süreci Kamuoyu ile Paylaştı

Fuaye Alanındaki programın ardından, Çanakkale Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısına geçildi. Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın hem Çanakkale Belediyesinin çalışmalarına ilişkin gerçekleştirdiği bilgilendirmeler hem de gündeme yönelik değerlendirmeleri ile başladı. Başkan Gökhan, mecliste yaptığı açılış konuşmasında ilk olarak Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasının yapımına ilişkin tüm süreci hem belediye meclis üyeleri hem de kamuoyu ile paylaştı. Binanın ihale sürecinden inşasına kadar yaşanan süreçleri ayrıntılı şekilde aktaran Başkan Gökhan, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Beslenme Çantası Projesi, Sömestr Tatilinden Sonra Başlıyor

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen Beslenme Çantası projesine ilişkin de bilgiler verdi. İhtiyaç sahibi ailelerin 1.,2.,3. ve 4. sınıfta okuyan çocuklarına yönelik düzenlenecek olan Beslenme Çantası Projesinin sömestr tatilinin hemen ardından başlayacağını ifade eden Başkan Gökhan, proje kapsamında içerisinde peynir, süt, sandviç ekmeği, tahin pekmez ve bal gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu beslenme paketlerinin muhtarlıklar ve Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evlerinden gerçekleşecek dağıtımlar aracılığı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturulacağını ifade ederek başvuruların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Başkan Gökhan, B40 Zirvesinden Notlar Aktardı

Başkan Gökhan, 22-24 Ocak’ta Yunanistan’ın Atina kentinde katıldığı B40 Balkan Şehirleri Ağı Toplantısına da değindi. Balkan ülkelerinden 48 kentin katılımı ile düzenlenen toplantının içeriğine ilişkin bilgilendirmede bulunan Başkan Gökhan, toplantıda çevre ve iklim sorunu, enerji yönetimi, dijital dönüşüm ve akıllı kentler ile yerel yönetimlerin demokratik yönetimi gibi pek çok konunun masaya yatırıldığını ifade etti.

Başkan Gökhan, Çanakkale ve ülke gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmeler ile açılış konuşmasını sonlandırırken, meclis toplantısı gündem konularının görüşülmesi ile devam etti.

2023 Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısını izlemek için tıklayınız…


03.02.2023 14:24