Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Mesajı

Dünyanın en eski mesleklerinden biri olarak bilinen madencilik, aynı zamanda en zorlu işlerden de biridir. Yer altında bulunan pek çok cevherin ortaya çıkarılıp işlenerek ekonomik bir değere dönüştürüldüğü bu süreç oldukça meşakkatlidir.

Madencilik faaliyetlerinde önemi büyük pek çok konu başlığı bulunabilir ancak başta ülkemiz olmak üzere dünya üzerinde dönem dönem meydana gelen acı ve üzüntü verici maden kazalarından sonra diyebiliriz ki, en fazla dikkat edilmesi gereken konu madencilerimizin iş güvenliğidir. Bartın’da daha çok yeni yaşadığımız ve yüreğimizi yakan maden faciası ve daha nice maden kazasında yitirdiğimiz emekçi kardeşlerimizin hatıraları daha çok taze… Ülkece kahrolduğumuz bu olayların yaşanmaması, yerin metrelerce altında zorlu bir emek veren madencilerimizin can güvenliğinin korunması adına iş güvenliğinin çok kapsamlı bir şekilde ele alınması ve yaptırımlarının mutlak olması elzemdir.

Aynı zamanda, madencilik faaliyetlerinin de doğa ve insan sağlığına saygılı, sürdürülebilirliğin gözetilerek yürütülmesi de bu farkındalık gününde yeniden dile getirmek istediğim konulardan biridir.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla, öncelikle maden kazalarında yitirdiğimiz emekçi kardeşlerimizi rahmetle anıyor, bu zorlu görev için ter döken tüm madencilerimizin gününü kutluyorum.


Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı


02.12.2022 14:03