Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Türkiye Seramik Şehirler Birliği


Türkiye Seramik Şehirler Birliği


Çanakkale Belediyesi, Avanos Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Kütahya Belediyesi Avrupa Seramik Şehirler Ağı Genel Sekreteri Guisseppe Olmeti ile bir araya gelerek Türkiye Seramik Şehirler Birliği kurulması yönünde görüşme gerçekleştirdi.  

Görüşmeye Kütahya Belediye Başkanı Alim IŞIK, Avanos Belediye Başkanı Alper İBAŞ, Bilecik Belediye Başkanı Selim ŞAHİN, Çanakkale Belediyesi adına Kültür İşleri Müdürü Özlem ERYİĞİT, Kütahya Belediyesi Etüt Proje Müdürü ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Mehmet ZENCİ, Kütahya Belediyesi Danışmanı Pınar ADANALI, Kütahya Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü personeli Şerife ACAR, Kütahya Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü personeli Hümeyra TEMEL DÜVER, Avanos Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Esra PİLAV katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, oluşumun kurulması ve seramik sanatının yaşatılması ve ilerlemesi konusunda kurumsal kararlılığını katılımcılara iletti. 

 Toplantıda; Avrupa Seramik Şehirler Ağı Genel Sekreteri Giuseppe Olmeti, ilk ulusal ağı kuran ülke olarak İtalya Seramik Şehirler Ağı kazanımlarından bahsetmişti. İtalya’da kurdukları ağın şehirler arasında kardeşlik bağını güçlendirdiği, işbirliğini artırdığını ve İtalyan seramiklerine ulusal kimlik kazandırdığını açıkladı. Şehirlerin ortak bir ağda hareket etmelerinin güç ve özgüven kazandırdığını, bu sayede ulusal ve bölgesel yönetimlerle daha kolay ve hızlı iletişime geçtiklerini belirtti. Bu nedenle, Türkiye Seramik Şehirler Ağı’nın kurulmasının sağlayacağı ulusal faydanın önemli olduğuna dikkat çekti. Öncelikle kurulacak olan ulusal birlik oluşumu ardından Avrupa Seramik Şehirler Ağı’na Türkiye’yi dahil etmekten mutluluk duyacaklarını belirtti. 

Giuseppe Olmeti, Türkiye Seramik Şehirler Birliği (AtrCC) kurulduğunda AEuCC işbirliği, dostluk projeler programına dahil olacağını iletmiş, AEuCC ağına dahil olması durumunda Türkiye Seramik Şehirler Birliği’nin Avrupa Bölgesel İşbirliği Grupları’na AB dışından üye olan ilk birlik olacağını belirtti.  AEuCC tüzel kişiliğinin Türkiye’yi beklediğini, Türkiye’ye her zaman destek vereceklerini ve birlikte iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, mayısın 3. haftasında tüm şehirlerimizi İtalya’ya Günaydın Seramik organizasyonuna davet etti. Olmeti, bu somut teklif ile Türkiye işbirliğinin şimdiden başladığına işaret etmiş oldu. 

Toplantı sonunda; katılımcı tüm belediyelerin işbirliği ile Kütahya Belediyesi’nin sekretarya ve koordinasyonu sağlayacağı, Türkiye Belediyeler Birliği yasal altyapısına dayanarak, Türkiye’deki diğer şehirlerin istedikleri zaman katılabilecekleri oluşuma, AEuCC isim ve logo kullanım hakkı verileceği, Türkiye Seramik Şehirler Ağı – ATrCC’nin kurulmasına karar verildi. 



Avrupa Seramik Şehirler Ağı Hakkında:


Avrupa Seramik Şehirler Ağı, yasal dayanağı Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen Avrupa Bölgesel İş birliği Grubu (EGTC) statüsündedir. EGTC, sınır ötesi, ulusötesi ve bölgeler arası işbirliğini kolaylaştırmak ve teşvik etmek için tasarlanmış bir Avrupa yasal aracıdır. EGTC bir tüzel kişiliktir ve bu nedenle, bölgesel ve yerel yönetimlerin ve farklı üye devletlerden diğer kamu kuruluşlarının tüzel kişiliğe sahip iş birliği grupları oluşturmasını sağlamaktadır. Ağın tam adı, European Grouping of Territorial Cooperation "Cities of Ceramics" (Avrupa Bölgesel İşbirliği Grubu “Seramik Şehirler) ve AEuCC kısaltması ile kullanılmaktadır. 




25.11.2021 15:49