Başkan Gökhan Rimini Heyeti İle Müsilaj Sorununu Konuştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Marmara’yı etkisi altına alan müsilaj sorunun çözümüne ilişkin, uzun yıllardan bu yana müsilaj ile mücadele eden Rimini kenti yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik personel eşliğinde online olarak gerçekleştirilen görüşmeye Rimini Belediyesi Çevre Meclisi Üyesi Anna Montini, Oşinografik Daphne Yapı Doktoru Cristina Mazziotti ve Deniz Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Attilio Rinaldi de katıldı.

1700’lü yıllardan bugüne Adriyatik'te görülen müsilaj ile mücadele eden İtalya’nın Rimini kentindeki yetkilerle görüşen Başkan Gökhan, müsülajın oluşumu, ekosisteme etkileri ve çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Rimini heyetinden müsilaja ilişkin deneyimleri hakkında bilgi alan Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi tarafından sorunun çözümüne ilişkin yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulundu.

17.06.2021 15:57