Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Müsilaj Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi


Müsilaj Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Marmara Denizi’ni etkisi altına alan ve deniz ekosistemini büyük ölçüde etkileyen müsilajla mücadele kapsamında 16 Haziran 2021 Çarşamba günü Marmara Denizi Eylem Planı Çanakkale İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliğinde Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat’ın yanı sıra kurum müdürleri, akademisyenler ile STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile  başlayan toplantında açılış konuşmalarını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Vali İlhami Aktaş, müsilaj ile etkin mücadele edilmesi amacı ile çalışmaların başladığını ifade etti. Ardından ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sibel Menteşe moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda sunum yapan akademisyenler ve ilgili kurum temsilcileri; müsilajın oluşumu, denizel ekosisteme ve balıkçılığa etkileri ile müsilajla mücadelede atılması gereken adımlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Yapılan sunumların ardından katılımcılar katkı ve temennilerini paylaşırken, toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.



17.06.2021 14:59