Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Gökhan'dan Elma Üreticileri İçin Yerel Yönetimlere Destek Olma Çağrısı


Başkan Gökhan'dan Elma Üreticileri İçin Yerel Yönetimlere Destek Olma Çağrısı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin altını olan elma üreticilerinin ellerinde kalan ciddi miktarlardaki stok için yerel yönetimlere çağrıda bulundu. 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin coğrafi işaretli ürünü olan elmaların tüketilebilmesi, üreticiyi destekleyerek yerel kalkınmanın sağlanması ve Kaz Dağları’nın “altını” olan Bayramiç elmasının tanıtılması amacı ile yerel yönetimlere çağrıda bulundu. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere yaklaşık 60 belediyeye mektup gönderen Başkan Gökhan; “Gerek sosyal sorumluluk gerekse yardım projelerinizde yöremizin coğrafi işaretli ürünü olan Bayramiç elmasını tanıtmak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isterseniz, bizleri çok mutlu etmiş olursunuz” diyerek, Çanakkaleli üreticilere destek olma çağrısında bulundu. 

Başkan Gökhan’ın Yerel Yönetimlere Mesajı

Çanakkale’nin hayatıdır Kaz Dağları; bereketi saymakla, destanı anlatmakla bitmez. Bu bölge, ormanları, endemik türleri, mitolojik öykülere kaynaklık etmiş coğrafyası, verimli tarım toprakları, tarihsel, kültürel ve doğal özellikleri ile derinliklerinde büyük bir hazineyi saklamaktadır. Bu coğrafi bereketin ve mitolojinin göz bebeği de yörede yetişen elmadır şüphesiz.

Çanakkale Belediyesi olarak bizler, Kazdağı eteklerindeki Bayramiç ilçesi ve köylerindeki üreticileri desteklemek, Kaz Dağları’nın doğası hakkında farkındalık yaratmak, bölgede yapılan altın arama çalışmalarının vereceği zararlara dikkat çekmek ve kentlileri sağlıklı beslenmeye teşvik etmek amacı ile her sene öğrencilerimize ve kentlilerimize 'Kaz Dağları’nın altını elma' sloganıyla elma dağıtımı yapıyoruz.

Sayın Başkan, 

Biliyorsunuz ki pandemi dönemi hayatlarımızı büyük ölçüde etkiledi. En çok da esnaflarımız ve üreticilerimiz pandeminin zorlu şartlarında mücadele etmeye, hayatta kalmaya çalışıyor. Çanakkale’de geçimini sürdüren ve hali hazırda elinde yüklü bir miktar stok bulunan elma üreticilerimizin de bu anlamda bizlerin desteğine ihtiyaçları var. Gerek sosyal sorumluluk gerekse yardım projelerinizde yöremizin coğrafi işaretli ürünü olan Bayramiç elmasını tanıtmak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isterseniz, bizleri çok mutlu etmiş olursunuz. Her daim olduğu gibi bu zorlu süreçte de üreticilerimizin ve kentlilerimizin bizlere ihtiyacı var. 

Olumlu haberlerinizi ümitle bekler, çalışmalarınızda esenlikler dilerim. 

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı


25.02.2021 15:53