Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Kent İçi Ulaşım Kartlarında HES Uygulaması Başladı


Kent İçi Ulaşım Kartlarında HES Uygulaması Başladı

Çanakkale Belediyesi, kent içi toplu taşımada kullanılan ulaşım kartlarını HES Uygulamasıyla entegre ediyor. Web sitesinden yapılabilecek işlemin yanı sıra, kentlilere destek olmak amacı ile HES Kodu Entegrasyon Otobüsleri de kentin çeşitli noktalarında 31 Aralık 2020 tarihine kadar hizmet verecek.

Covid-19 salgını nedeni ile Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Hayat Eve Sığar” (HES) Uygulaması, ülke genelinde uygulanan pandemi tedbirleri kapsamında toplu taşımada kullanılan ulaşım kartlarına entegre ediliyor. Ulaşım kartlarında başlatılan entegrasyon çalışmaları kapsamında kentliler “hes.canakkale.bel.tr” adresinden entegrasyon işlemini sağlayabilecekler.

Öte yandan Çanakkale Belediyesi HES Kodu Entegrasyon Otobüsleri ile de kentliler ulaşım kartlarını uygulamaya entegre edebilecekler. 31 Aralık 2020 tarihine kadar; Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe günleri 10:00 ile 15:00 saatleri arasında; İskele Meydanı ve Özgürlük Parkı önünde, Cuma günleri ise 10:00 ile 15:00 saatleri arasında; Cuma Pazarı otoparkı yaya köprülerinin olduğu 3 noktada HES Kodu Entegrasyon Mobil Destek Otobüsleri kentlilere hizmet verecek.

Hafta içi her gün ise (Çarşamba günleri hariç) Mobil Su Yükleme ve Tahsilat Aracı -HES Kodu Entegrasyon Mobil Destek Aracı, Barbaros Mahallesi Gazi Sokak ile Güneş Sokak Kesişiminde (Türkmenin Kahve civarı),Barbaros Mahallesi Ceviz Sokak Dumlupınar Camii yanında, Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi Baklacı Cami civarında, mobil destek hizmeti verecek.


23.11.2020 14:31