Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Kamuoyu Bilgilendirme


Kamuoyu Bilgilendirme

Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirilen kısırlaştırma işleminin ardından yaralarının iltihap kaptığı ve öldüğü belirtilen köpeğe ilişkin sosyal medya paylaşımlarının devam etmesi üzerine yeniden açıklama yapılması gerekliliği doğmuştur.

01.06.2020 ile 12.08.2020 tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon merkezimizde 30 köpek, 203 kedi olmak üzere toplam 233 can kısırlaştırılmış, işaretlenmiş ve aşılanmış olarak alındıkları ortama bırakılmıştır. Yapılan bu operasyonlar neticesinde yalnızca 1 kedide narkoz alerjisi komplikasyonu gelişmiş, bu vaka dışında tarafımıza olumsuz bir dönüş olmamıştır.

Geçtiğimiz günlerde de Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirilen kısırlaştırma işleminin ardından yaralarının iltihap kaptığı ve öldüğü belirtilen köpeğe ilişkin konu hakkında ise;

Teslim sırasında, köpeği kısırlaştırmak üzere merkezimize getiren vatandaşa köpeğin birkaç gün müşahede altında tutulması gerektiği, olumsuz bir durum gözlenmesi halinde Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerimiz ile iletişime geçmesi gerektiği bilgisi verilmiş, yazılı tutanak altına alınmış, ameliyat ve sahiplendirme tutanağı taraflarca imzalanmıştır.

Çanakkale Belediyesi olarak kentimizde bir can dostu yitirmenin üzüntüsünü bir kez daha paylaşır, kamuoyunun bilgisine sunarız.



13.08.2020 17:10