Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Kamuoyu Bilgilendirme


Kamuoyu Bilgilendirme

Geçtiğimiz günlerde, Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirilen kısırlaştırma işleminin ardından yaralarının iltihap kaptığı ve öldüğü belirtilen köpeğe ait görüntülerin paylaşıldığı ve kurumumuzun hedef alındığı sosyal medya paylaşımlarına istinaden;

Belirtilen köpek 03.08.2020 tarihinde Tunay Dikmen tarafından Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize kısırlaştırma operasyonu için getirilmiştir. Söz konusu köpek, operasyonu yapılıp narkoz etkisinden ayılmış olarak aynı gün Tunay Dikmen’e teslim edilmiştir. Teslim sırasında ise ilgili vatandaşa köpeğin birkaç gün müşahede altında tutulması gerektiği, olumsuz bir durum gözlenmesi halinde Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerimiz ile iletişime geçmesi gerektiği bilgisi verilmiştir. Vatandaş, köpeği Adliye Binası yakınlarındaki bir depoda beslediğini, kendisinin köpekle ilgilendiğini belirterek, iyileşme sürecinde bakım ve sorumluluğunu üstleneceğini kabul etmiştir. Teslim sonrasında ise, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize köpeğin sağlık durumuna ilişkin olumlu/olumsuz hiçbir geri dönüş yapılmamıştır. Böyle bir bilgilendirme yapılması halinde, köpeği yeniden Merkezimizde ağırlayarak gereken müdahalede bulunabilirdik ancak ne yazık ki bizler de durumu sosyal medya paylaşımlarından öğrenmiş bulunmaktayız.

Kentte can dostlar için uzun yıllardır pek çok çalışma gerçekleştiren, sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için sayısız faaliyet yürüten Çanakkale Belediyesi olarak bir can dostu yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.



11.08.2020 17:14