Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Törenle Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Çanakkale'de de bir dizi etkinlikle kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam ederken, günün anlam ve önemine ilişkin de konuşma gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Alpaslan Baysal, Belediye Başkanvekili Mehmet İrfan Mutluay ve protokol üyeleri, 'Alınteri-8' isimli feribot ile denize açılarak, deniz şehitleri anısına boğaza çelenk bıraktı.

Törene katılan Belediye Başkan Yardımcısı Mutluay da, deniz şehitlerini anarak, Belediye Başkanlığı çelengini denize bıraktı. Törenler kapsamında ayrıca, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler de boğazda bir gösteri gerçekleştirdi.

01.07.2020 17:42