Sayfa yükleniyor

Kültürel ve Sosyal Mekanlar

Şair Ece Ayhan Evi


Adres:
 
Fevzipaşa Mah. Zafer Meydanı Tıflı Sok. No:9
 
Telefon:
 
 0 286 213 91 41
 
Görevli Personel:
 
Erşan Demiroğlu – Büro Personeli
Sedat Gündaş – Büro Personeli
 

Bina Hakkında:
 
Toplamda 380 metrekare kapalı alana ve küçük bir iç bahçeye sahip olan tescilli tarihi iki yapı, aslına uygun olarak restore edilmiştir. Tıflı Camii yanındaki tescilli iki tarihi binada projenin hayata geçmesi ile birlikte tescilli yapıların yeniden kullanılması ve geleneksel Çanakkale konut mimarisi özelliklerinin yaşatılması amaçlanmıştır..
Ece Ayhan Kültür Evi, 2016 yılında ise; Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından uzun yıllardır düzenlenerek her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Uygulama Ödülü'ne layık görülmüştür.
 

Ne Zamandır Hizmet Veriyor?
 
Şair Ece Ayhan Evi; Ece Ayhan'ın şiirleri ve düşünsel mirası ışığında 2008 yılında kente kazandırılarak hizmet vermeye başlamıştır.
 

Faaliyetleri Nelerdir?
 
Kentliler, Ece Ayhan Evi'nden; Ece Ayhan'ın duruşuna ve düşünsel mirasına aykırı olmayan (sivil) toplumun ve kamunun kapasitesini geliştirmeye, yapabilirliğini artırmaya yönelik faaliyet ve etkinlikler için yararlanmaktadır.
Bu özgün kamusal mekânda (sivil) topluma yönelik toplantı, panel, söyleşi, dinleti, atölye çalışmaları, konser, film gösterimleri gibi birçok kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilmeye Ece Ayhan Sivil Girişimi'nin gönüllü emeği ve Çanakkale Belediyesi'nin desteğiyle devam etmektedir.
 

Ne Zaman-Nasıl Ziyaret Edilebilir?
 
01 Eylül – 31 Mart: 09.00-17.00

01 Nisan – 31 Ağustos: 10.00-19.00

Kültür Evi; pazartesi günleri haricinde belirtilen saatlerde ücretsiz olarak ziyaret edilebilmekte ve bu saatlerde veya dışında; ilgilenen herkes duyurulan etkinliklere yine ücretsiz olarak katılabilmektedir.