Sayfa yükleniyor

Belediye Sanat Toplulukları

Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu


Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu

Şef:

İftihar Vanlı


Hakkında:
 
1980 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Müzik Ana Bilim Dalı’ndan mezun olan İftihar Vanlı, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ülkenin çeşitli illerinde müzik öğretmeni olarak görev yapmıştır. 1996-1997 yılında 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başlamıştır. Çok çeşitli öğrenci koroları ve kurum koroları çalıştırmıştır. 12 yıl profesyonel olarak batı müziği ile uğraşmış, çeşitli orkestralarda bağlama-perküsyon-bateri-bas gitar-org çalmış ve solistlik yapmıştır.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Türk Halk Müziği topluluğunu kurmuş ve 10 yıl şefliğini yürütmüştür. Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Türk Halk Müziği Topluluğu’nu oluşturmuş ve şefliğini yapmıştır. ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Korosu’nu kurmuş ve birçok konserler vermiştir. Yine ÇOMÜ Sahne Sanatları ve Oyunculuk Bölümü’nde öğrencileri ile beraber kurduğu ve yönettiği perküsyon (ritim) grubu çok ses getirmiş, Troia Festivali başta olmak üzere birçok konsere imza atmıştır. Sosyal farkındalığa katkıda bulunmak amacıyla Kent Konseyi bünyesinde engelli bireyler ve ailelerinden kurduğu Engelsiz Yürekler korosuyla 8 yıldır çalışmaktadır. 

İftihar Vanlı 17 yıl önce kurduğu, gururumuz dediği Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’yla sayısız başarılı konserlere imza atmıştır. Çanakkale Belediyesi tarafından 16 yıldır gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelmiş Liseler Arası Popüler Müzik Yarışması’nın düzenleme komitesi ve seçici kurul üyeliğinde yer almaktadır. Türk Halk Müziği Korosu ve Liseler Arası Popüler Müzik Yarışması uzun yıllardır sürekli takip edilen bir izleyici kitlesine sahiptir.

Alanında birçok ödüle sahip olan İftihar Vanlı, en güzel eserim dediği, gurur duyduğu kızı Beste Vanlı da çiçeği burnunda müzik öğretmenidir. Çanakkale’de bulunan özel bir kurumun lisesinde müzik öğretmenliği görevini sürdürmektedir. Kurdukları Trio grubunda 6 yıldır flüt sanatçılığını yürütmektedir.


Adres:
 
Belediye İş Merkezi - 103 Numara
Kemalpaşa Mh. Muhtarlığı, 17100 Merkez/Çanakkale

 
 Telefon:
 
 0 543 315 99 29 (THM Koro Şefi: İftihar Vanlı)
 

Koro Hakkında:
 
Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu 2002 yılında  Şef İftihar Vanlı yönetiminde kurulmuştur.
Amacı; kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan Türk Halk Müziği’ni, atalarımızdan devraldığımız ilkeler doğrultusunda geliştirmek ve gelecek nesillere devretmek üzere, kuram ve uygulamayı birleştirerek çeşitli formları tanımak, öğrenmek ve öğretmek; bu çalışmaların sonucu olarak ulaşılan yeti birikimini çeşitli yollarla sergileyip bir kültür hizmeti sunmaktır. Bu kapsamla yolan çıkan Koro yurdumuzun hemen her yerindeki türkülere repertuarında yer verir.


Faaliyetleri Nelerdir?
 
Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yıl içinde “Yeni Yıla Merhaba” ve “Yıl Sonu” başta olmak üzere, özel günlerde ve talepler doğrultusunda şehir içi-şehir dışı olmak üzere çeşitli kurum ve dernekler için konserler vermektedir.
 

Koroya Nasıl Katılabilirim?
 
Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yeni dönem kayıtları her yıl eylül ayında gerçekleştirilmektedir. Çanakkale Belediyesi web sitesi, afiş ve duyurular ile ilan edilen yeni kayıtlar, Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne, şahsen doldurulan form ile gerçekleştirilir.

Eylül ayı boyunca devam eden kayıtlar sona erdiğinde, başvuran adayların Şef İftihar Vanlı ile görüşmesi sonucu Koro’ya yeni katılımlar gerçekleşir ve Koro 18 – 65 yaş arası, çeşitli meslek gruplarından kişiler ile faaliyet gösterir.

Çalışmalar Pazartesi ve Çarşamba günleri, Çanakkale Belediyesi Evlendirme Memurluğu Nikah Salonu’nda, 18:00 – 20.00 saatleri arası yapılmaktadır.