Sayfa yükleniyor

Belediye Sanat Toplulukları

Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi Demli Sesler Korosu


Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi Demli Sesler Korosu

2013 yılında Çanakkale Belediyesinin Altın Yıllar Yaşam Merkezi faaliyetleri kapsamında merkez katılımcılarından oluşan 20 kişinin katılımıyla ilk çalışmalarına başlayan Demli Sesler Koromuz, koro şefimiz Ömer Aydın yönetiminde 6 yıldır çalışmalarına devam etmektedir. 65 yaş üstü hemşehrilerimizden oluşan Demli Sesler Korosu başlangıçta 20 kişi iken, şuan da 65 katılımcı sayısına ulaşmıştır. Türk Halk müziği ile çalışmalarına başlayan koromuz yeni dönemde Türk Halk müziği ve Türk Sanat müziği çalışmalarını beraber sürdürmektedir.  Bugüne dek Çanakkale merkez ilçede ‘Yeni Yıla Merhaba’, ‘Sene Sonu Konseri’ , ‘Anneler Günü Konseri’, ‘Yaşlılar Haftası’ gibi konserler olmak üzere bir yıl içerisinde 3, şuana kadar da toplam 20 konser gerçekleştirmiştir.

5-6-7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ‘‘Herkes için Her Yaş İçin Sanat’’ temalı, 4. SANSEV Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne 8 Mayıs 2016 günü katılım gösteren Demli Sesler Korosu göstermiş olduğu eşsiz performans ve başarıları ile ‘’Çalgı Eşlikli Yapıt Yorumlama’’ ödülünü kentimize kazandırdılar.

ŞEF ÖMER AYDIN

Ömer Aydın 1975 yılında Sivas’ta doğdu. İlköğretim eğitimini Sivas’ta, Lise eğitimini Bando Astsubay okullarında tamamladıktan sonra sırasıyla Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Çanakkale Boğaz Komutanlığı Bandoları ve Orkestralarında İcracı olarak görev yaptı. Daha önceki yıllarda Anneler Derneği Korosu, Adliye Korosunu da çalıştıran Şef Aydın, 2013 yılından itibaren Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi Demli Sesler Korosu çalışmalarına devam etmektedir.

İLETİŞİM :  Barbaros Mah. Lozan Cad. N:10 Altın Yıllar Yaşam Merkezi

218 34 15