Sayfa yükleniyor

Belediye Sanat Toplulukları

Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu


Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu

Şef:
 
Aydın Tekindor

Hakkında:

Bolu doğumlu Aydın Tekindor, ilk, orta ve lise tahsilini Bolu’da tamamlamıştır. Lise 2.sınıfta Nihavend ve Muhayyer Kürdi Makamı’nda bestelediği iki eser TRT denetiminden geçerek repertuara alınan ilk iki eseri olmuştur.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Mali ve İdari İşler Müdürlüğü görevini müteakip, Türkiye Azot Sanayii Genel Müdürlüğü’nde Genel Sekreter görevinde bulunmuş, 1994 yılında emekli olmuştur.
Emekli olduktan sonra Çanakkale’ye yerleşen Tekindor, 24 sene evvel kurduğu, çalıştırıcılığını ve şefliğini yaptığı Çanakkale Belediyesi TSM Korosu’ndaki görevine devam etmektedir. Halen 250 civarında bestesi vardır ve bunlardan 52 tanesi TRT repertuarındadır.
Besteleri Samime Sanay, Ayşe Tunalı, Yüksel Uzel, Hüner Coşkuner, Tuğçe Pala, Seda Gökkadar, Nusret Yılmaz gibi sanatçılar tarafından tv, cd ve radyolarda okunmuştur.
Tekindor;
* Milliyet Gazetesi Yılın En Sevilen 10 Şarkısı 1991 Yılı Yarışması’nda hicaz makamındaki “Gurur” adlı eseriyle halkın oylarıyla 9.’culuk ödülüne,
* 2006 yılındaki Karşıyaka Belediyesi Tsm Beste Yarışması’nda da nihavend makamındaki “Karşıyaka Sahilinde El Ele” adlı eseriyle 4.’cülük ödülüne,
* 9. Amasya Altın Elma Beste Yarışması’nda “Yapraklar Dalına Veda Ederken” adlı hicaz eseriyle mansiyon ödülüne,
* 10. Amasya-Trt Altın Elma Beste Yarışması’nda “Sizi Bu Şehirde İlk Görüyorum” adlı nihavend eseriyle 2.’lik ödülüne,
* 12. Amasya-Trt Altın Elma Beste Yarışması’nda “ Sarı Eylül “ adlı acemkürdi şarkısıyla mansiyon ödülüne,
* 13. Amasya-TRT Altın Elma Beste Yarışması’nda “ Göç Mevsimi Başlayınca İçimde “ adlı Sultaniyegâh eseriyle de 3.’lük ödülüne,
* 16. Kadıköy Belediyesi Beste Yarışması’nda da mansiyon ödülüne layık görülmüştür.
 
Adres:

Belediye İş Merkezi - 100 Numara
Kemalpaşa Mh. Muhtarlığı, 17100 Merkez/Çanakkale

 
Telefon:
 
 0 535 717 46 31 - (TSM Koro Şefi: Aydın Tekindor)
 

Koro Hakkında:
 
Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 1994 yılında kuruluş çalışmalarına başlamış ve 1995 yılında ilk konserini vererek Çanakkale’nin kültür ve sanat hayatındaki yerini almıştır.

Geçen süre içerisinde birçok konser ve dinleti gerçekleştirmiş, bu konserlerde çeşitli bestekârların değişik makamlarda eserleri seslendirilmiştir.


 
Faaliyetleri Nelerdir?
 
Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu yıl içinde “Yeni Yıla Merhaba” ve “Yıl Sonu” başta olmak üzere, özel günler ve talepler doğrultusunda şehir içi-şehir dışı olmak üzere çeşitli kurum ve dernekler için konserler vermektedir.
 
 
Koroya Nasıl Katılabilirim?
 
Türk Sanat Müziği Korosu yeni dönem kayıtları her yıl Eylül ayında gerçekleşmektedir. Başvuru tarih ve şartları afiş ve duyuru yoluyla ilan edilmekte, Belediye web sitesinde yayınlanmaktadır. Başvurular Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne şahsen doldurulan form ile yapılmaktadır.

Başvurular sona erdiğinde Koro Şefi Aydın Tekindor’un adaylar ile yaptığı görüşme sonucu yeni koro üyeleri belli olur. Çalışmalar Salı ve Perşembe günleri, Çanakkale Belediyesi Evlendirme Memurluğu Nikah Salonu’nda 18:00 – 20:00 saatleri arasında gerçekleşmektedir.