Sayfa yükleniyor

Belediye Sanat Toplulukları

Hoş Sadâ Türk Sanat Müziği Korosu


Hoş Sadâ Türk Sanat Müziği Korosu

Şef:
 
Muammer Tan

Hakkında:

Türk Sanat Müziği'ne olan ilgisi; Ezine'de ortaokulda, yakın arkadaşlarının etkisiyle şarkılar öğrenmeye ve söylemeye çalıştığı yıllarda başladı. Daha sonra öğrenim gördüğü İstanbul ile görev yaptığı çeşitli il ve ilçelerde korolara katıldı veya ilgilenen kişilerden bu alanda bilgiler edindi.

Ayrıca müzik eğitimi alan rahmetli kardeşinden pratik ve beste çalışmalarında destek gördü. Tan, 70'li yıllarda başlayan Kalbimdeki Aşkını isimli nihavend şarkısında kardeşinin emeğinin büyük olduğunu her fırsatta ifade etmektedir.

Çanakkale'ye ise 1987 yılı sonunda geldiğinde Çanakkale Belediyesi Kültür Müdürlüğü Korosu'na katılarak koristlik, solistlik ve dönem temsilciliği yaptı.

Ekim 1995 tarihinde belediye korosunun kuruculuğunun teklif edilmesi üzerine 3 kişilik Yönetim Kurulu'nda ve Koro'da 2 yıl görev aldı. Ancak yönetimdeki anlaşmazlık nedeniyle o günkü Belediye Başkanı İsmail Özay'dan izin alarak ayrıldı.

Eski adı  Teoman Alpay Türk Sanat Müziği Korosu olan Hoş Sadâ Türk Sanat Müziği Korosu'nun kurulduğu 1998 Kasım'ından beri yaklaşık 20 yıldır Koro Başkanlığı'nı sürdürmektedir. Bu süre içinde 118 konser, 4 canlı TV programında görev aldı. 

Müziği hep amatör ruhla severek yapan Tan, 4 NİHAVED, 5 HÜZZAM, 1 SEGAH, 1 RAST, 1 HÜSEYNİ olmak üzere söz ve müziği kendisine ait 12 beste çalışması yapmış bulunmaktadır. 


Adres:

Çanakkale Belediyespor Tesisleri 

Atatürk Caddesi No:209 Çanakkale
 

Telefon:
 
0 533 769 03 02 (Işıl Çakmak)
 
Koro Hakkında:
 
Türk Sanat Müziği Korosu Kasım 1998 yılında Muammer Tan ve Ahmet Biçerer tarafından Çanakkale Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği çatısı altında kurulmuştur.

Haziran 2001'de Ahmet Biçerer'in Koro'dan ayrılması üzerine Koro, Muammer Tan'ın başkanlığında 30 Mart 2004 tarihine kadar ÇYDD bünyesinde 14 konser, 3 THM – TSM ortak konseri, 2 yerel televizyon canlı yayın programı gerçekleştirmiştir.

Nisan 2004'ten sonra Koro, Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği bünyesinde çalışmalarını sürdürmüş, Haziran 2005 tarihine kadar 3 konser, 2 yerel TV canlı yayın programını da bu dernek adına yapmıştır.

Eylül 2005'ten itibaren Çanakkale Atatürkçü Düşünce Derneği himayesinde çalışmalarına devam ederek 11 önemli konsere imza atmıştır.

Koro, Ekim 2008 tarihinden itibaren faaliyetlerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çatısı altında devam etmiş, Eylül 2015 sonuna kadar 66 konser icra etmiştir.

Kasım 1998 – Kasım 2015 tarihleri arasında 97 konser, 4 televizyon canlı yayın programı olmak üzere toplamda 101 etkinlik gerçekleştirmiş olup, bahse konu konserler 4 sunucu eşliğinde, 5 koro şefinin yönetiminde gerçekleşmiştir.

Eylül 2015 tarihinde Çanakkale Belediyesi bünyesine çalışmalarına başlayan Koro, Çanakkale Belediyesi Teoman Alpay Türk Sanat Müziği Korosu adını alarak, 28 Eylül 2015 tarihinden itibaren Ece Ayhan Kültür Evi'nde çalışmalarına başlamıştır.

Koro 18 Şubat 2020 tarihinden sonra oy çokluğuyla alınan kararın sonunda Hoş Sadâ Türk Sanat Müziği Korosu adını almıştır.
 

Faaliyetleri Nelerdir?
 
Çanakkale Belediyesi Teoman Alpay Türk Sanat Müziği Korosu yıl içinde “Teoman Alpay Anma Konseri”, başta olmak üzere, bazı özel günlerde ve talepler doğrultusunda şehir içi ve şehir dışı olmak üzere çeşitli kurum ve dernekler için konserler vermektedir.
 

Koroya Nasıl Katılabilirim?
 
Teoman Alpay Türk Sanat Müziği Korosu yeni dönem kayıtları her yıl Eylül ayında gerçekleşmektedir. Başvuru tarih ve şartları afiş ve duyuru yoluyla ilan edilmekte, Belediye web sitesinde yayınlanmaktadır. Başvurular Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Birimi'ne şahsen doldurulan form ile yapılmaktadır.

Başvurular sona erdiğinde Koro Şefi Muammer Tan'ın adaylar ile yaptığı görüşme sonucu yeni koro üyeleri belli olur. Çalışmalar Salı ve Perşembe günleri, Çanakkale Belediyesi Ece Ayhan Evi'nde 18:00 – 20:00 saatleri arasında gerçekleşmektedir.