T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Enerji Tasarrufu Haftası Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Enerji Tasarrufu Haftası Mesajı


Kıymetli hemşerilerim;

Kaynakları sınırlı olan enerjinin verimli kullanılması ve kullanımında da tasarruflu davranılmasına ilişkin toplum bilincinin oluşması gerekçesiyle her yıl ocak ayının 2. haftası “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Bilindiği üzere yaşadığımız dünyanın en önemli ve öncelikli ihtiyaçlarından biri enerjidir. Akla gelen, gelmeyen pek çok gereksinimimizi enerji ile sağlarız. Ancak kullandığımız enerji kaynaklarının sınırlı olduğu da bir gerçektir. Yaşamın her alanında olduğu gibi enerji kullanımında da tasarruflu davranmak, yaşadığımız dünyaya ve gelecek nesillere olan sorumluluğumuzdur. Kullanmadığımız ışıkları kapatmak, enerji verimliliği sağlayan elektrikli ve elektronik eşyalar kullanmak, binalarda yalıtıma dikkat etmek, fazla su kullanımının önüne geçmek gibi pek çok alanda alacağımız küçük önlemler ve uygulamalarla büyük tasarruf sağlayabiliriz. Kentimiz özelinde baktığımızda, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binamız da enerji tasarrufu bakımından özel ve örnek bina olarak gösterilmekte, bu anlamda bizler için de gurur kaynağı olmaktadır. Öte yandan, başta su tasarrufu olmak üzere, enerji ve doğal kaynaklarımızın kullanımda da tedbirli, tasarruflu kullanım ve sürdürülebilirlik de her zaman önceliğimizdir.

Dünyamıza, doğamıza ve geleceğe olan sorumluluğumuzu her zaman hatırlayarak, kaynakların kullanımında tedbir ve tasarrufu elden bırakmamanın önemine bir kez daha vurgu yaparak, Enerji Tasarrufu Haftasını kutluyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı