T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Kadın Çiftçiler Günü Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Kadın Çiftçiler Günü Mesajı


Kıymetli hemşerilerim;

15 Ekim tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından, kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip olduğu önemli konumdan hareketle ilan ettiği Dünya Kadın Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır. Yapılan araştırmalara göre dünyadaki tarımsal iş gücünün çok büyük bir bölümü kadınlar tarafından ortaya konmaktadır. Kadınlarımız her yerde, her alanda olduğu gibi insanlığın ve doğanın devamlılığı için önemi büyük olan tarım alanında da emeklerini ortaya koymakta, harikalar yaratmaktadır.

Tarım, insanlar için olmazsa olmazdır. Bu anlayışı kentimizde sürdürerek; tarımsal üretim ve faaliyetleri, çiftçileri mümkün olduğunca desteklemeye yönelik çalışma ve projeler ortaya koymaktayız uzun yıllardır. Bu çalışmalar çerçevesinde kadın çiftçilerimizi de çok önemsiyor; topraktan, tarladan gelen her nimet, her ürün, her berekette emeklerinin, isimlerinin olmasından mutluluk ve gurur duyuyoruz. Dokunduğu her şeyi güzelleştiren kadınlarımızın, tarımsal üretimimizin de verimli, bereketli, sürdürülebilir kılınmasına büyük katkı sunduğunu çok iyi biliyoruz.

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla tarım kenti Çanakkale’mizin emektar kadın çiftçileri başta olmak üzere toprağa, üretime emek veren, bereket katan tüm kadınlarımıza, tüm çiftçilerimize çalışmalarında başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı