T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü Mesajı


Kıymetli hemşerilerim;

20. yüzyılın başlarında geçirdiği bir kazanın ardından görme yetisini kaybeden bir fotoğrafçının, fark edilebilir olmak amacıyla beyaz baston kullanmaya başlaması ilerleyen süreçte görme engelliler arasında sembolik bir harekete dönüşmüştür. 15 Ekim tarihindeki Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü de görme engelli bireylerimizi anlamamız, yaşadıkları sorunların çözüm ortağı olabilmek için harekete geçmeye yönelik önemli farkındalık günlerinden biridir.

Dünyayı algıladığımız en önemli duyularımızdan olan görme yetisinin kaybına yönelik empati kurulması, toplum hayatında görme engelli ve engelli bireylerimizin de düşünülerek hareket edilmesi, sosyal yaşamın, kent yaşamının tüm düzenlemelerinin engelli bireylerimize de uygun olarak gerçekleştirilmesi, engelli bireylerimizin yaşadığı sorunlara yönelik duyarlı davranışlar ortaya konulması kurumlar ve vatandaşlar olarak toplumsal bir bütünlükle yaklaşılması gereken bir konudur. Engelin önündeki engel olmamak için, tüm engelli bireylerimizin bu kentte mutlu, rahat ve keyifli bir şekilde yaşayabilmesi için bizler de hassaslıkla çalışıyoruz.

Duyarlılığımızı bir gün değil her gün korumamız temennisiyle; 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Gününde, tüm engelli bireylerimize sağlıklı, esenlik dolu günler diliyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı