T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Mesajı


Kıymetli hemşerilerim;

Günümüz dünyasının önemli gündemlerinden biri de bu dünyayı birlikte paylaştığımız hayvanlardır. Kıymetli canlar olan hayvan dostlarımızın herhangi bir zulme, istismara uğramadan, yaşam hakları unutulmadan ve hiçe sayılmadan bu dünyada var olmalarına bizler öncülük etmeliyiz. Netice itibariyle onların maruz kaldığı hemen her kötülük insan eliyle yaratıldığından dolayı, onları korumak, kötü ve art niyetli zihniyeti değiştirmek de bizlerin sorumluluğundadır.

Çanakkale Belediyesi olarak da özellikle sokaktaki can dostlarımızın uzun süredir yanındayız. Barınmaları, kısırlaştırılmaları, tedavileri ve sahiplendirilmeleri için özverili bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızdan biri de kentimize yeni bir can dostlar parkı kazandırmak olacak. Bu doğrultuda; 6 Şubat 2023 Gaziantep-Kahramanmaraş merkezli depremde Meksika'dan arama kurtarma faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla ülkemize gelen ve görevini başarıyla gerçekleştirirken enkazda kaybettiğimiz kahraman can dostumuz Proteo'nun ismini yeni can dostlar parkımızda yaşatmaya karar verdik. 4 Ekim 2023 Çarşamba günü Özgürlük Parkı yanındaki Proteo Can Dostlar Parkımızın açılışına, aynı gün düzenlenecek olan “Yuvam Olur Musun?” Sahiplendirme Stantlarını gezmeye ve “Güzeliz” Köpek Güzellik Yarışmamız ile sevimli can dostlarımızla bir araya gelmeye siz değerli hemşerilerimi davet ediyorum.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla; muazzam bir dengesi bulunan dünyada her bir canlının doldurulamaz bir yeri olduğunu unutmadan, hayvanlarımızın yaşam haklarına saygı mücadelesine ve can dostlarımızın refahı için emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyor, herkesi bu mücadele ve dayanışmanın, hayvan dostlarımıza uzanan sevgi dolu elin bir parçası olmaya davet ediyorum.


Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı