T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Çocuk Günü Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Çocuk Günü Mesajı


Kıymetli hemşerilerim;

Bu dünyanın en kıymetli varlıklarından olan çocuklarımız; dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır. Onların doğdukları andan itibaren sevgiyi ve saygıyı, ilgi ve alakayı, doğru iletişimi, potansiyellerine uygun eğitimi, yeterli desteği, eşitliği ve adaleti layıkıyla görmeleri, tatmaları ve içselleştirmeleri hem kendi gelecekleri hem de toplumların geleceği adına atılacak en doğru ve önemli adımdır.

Yoksulluk, çocuk işçiliği ve istismarların son bulması, eğitimde fırsat eşitliği gibi konular başta olmak üzere dünya çocuklarının ve dolayısıyla toplumların refahını doğrudan ilgilendiren konular, her daim önceliğimiz olmalıdır. Bu doğrultuda her zaman öncelikli olarak çocuklarımızın ve haklarının korunmasına, eğitim başta olmak üzere her konuda fırsat eşitliğinin yaratılmasına, onların geleceğe en güzel şekilde hazırlanmasına odaklanmalıyız.

Ben de bu duygu ve düşüncelerle yüzlerindeki gülümseme ile dünyamızı güzelleştiren tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyor; eşit, adil ve özgürlüklerle dolu bir dünyada o temiz ve saf ruhlarındaki tüm renklerin capcanlı ışıldaması temennimle Dünya Çocuk Günü'nü kutluyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı