T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İtfaiye Haftası Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İtfaiye Haftası Mesajı


Yılın her günü 7/24 esasına göre zorlu koşullarda hizmet veren itfaiyecilerimiz, can ve mal güvenliğinin ağır sorumluluğunu omuzlarında taşımaktadır. Görevleri itibariyle kendi sağlık ve hayatları da risk altında olan itfaiyecilerimiz, buna karşı muhtelif yangın ve kazalarda can ve mal kaybını korumaya yönelik görev yapan kahramanlardır. İnsanların olduğu kadar can dostların da her zaman yanında olan itfaiyeciler, zor durumda kalan canlara uzanan yardım elidir aynı zamanda.

Çok yakın bir tarihte kentimizde meydana gelen büyük orman yangını başta olmak üzere, yine yaz boyunca çeşitli orman yangınlarına da koşan itfaiye erlerimiz, bir ağaç daha kül olmasın, bir orman canlısı daha zarar görmesin, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği tehlikeye girmesin diye zorlu ve kutsal bir mücadele vermiştir. Emekleri için tüm kahramanlarımıza bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Onlar üstün gayret ve çaba ile her ne kadar görevleri başında olup mücadele etseler de başta orman yangınları olmak üzere olası yangın ve kazalara karşı, biz de vatandaş olarak sorumluluklarımızı asla unutmamalıyız. Can ve mal kaybını direk etkileyen felaketlerin yaşanmaması adına azami dikkati göstermeliyiz.

25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla; kuruluşu 1700’lü yıllara uzanan köklü itfaiye teşkilatının tüm mensuplarına kahramanca verdikleri hizmetler için teşekkürlerimi sunuyor, zorlu görevlerinde de başarı ve kolaylıklar diliyorum. Bu vesile ile kaybettiğimiz tüm itfaiye erlerini rahmet ve minnetle anarken, başta Çanakkale Belediyemizin itfaiye mensupları olmak üzere tüm itfaiyecilerimizin ve teşkilat mensuplarının İtfaiye Haftasını kutluyorum.


Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı