Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 21 Eylül Uluslararası Dünya Barış Günü Mesajı

21 Eylül Uluslararası Dünya Barış Günü; Birleşmiş Milletler tarafından dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda farkındalık yaratmak amacıyla ilan edilmiş bir gündür.

Barış; insanlık için olmazsa olmaz olgulardan biri, en küçük insan topluluğundan tüm ulusların bir arada var olabilmelerinin teminatıdır. Fakat gerçek barışa ulaşmak, silahları bırakmaktan daha fazlasını gerektirir. Barış; insanların ırklarına, dinlerine, dillerine bakılmaksızın eşit muamele gördüğü, bir diğerinin özgürlük sınırını aşmadan değerlerini yaşayabildiği bir dünyayı içerir.

Savaşlarla yoğrulmuş bu topraklardan önemli dersler çıkarmış Barışın Kenti Çanakkale’mden tüm dünyayı daha barışçıl bir yer haline getirmek için “Barışın günü olmasın her gün barış olsun” diyor, tüm hemşerilerimle barışın ve kardeşliğin izinde ilerlemekten duyduğum gurur ve mutlulukla, barışın aydınlık yolunun tüm dünyayı kuşatmasını diliyorum.

21 Eylül Uluslararası Barış Günü kutlu olsun…

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN