T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı


Milli egemenlik ve bağımsızlık hedefiyle, vatan savunması için başlatılan destansı bir mücadele olan Kurtuluş Savaşı’nın seyrini ve sonucunu belirleyen Büyük Taarruz’un son günü gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde işgalci güçlere karşı kazanılan o anlamlı ve büyük zaferin yıldönümündeyiz.

Nice yokluklar ve acılarla geçen savaş yıllarının ardından gerçekleşen Kurtuluş Savaşı’nın 30 Ağustos 1922 tarihindeki bu eşsiz zaferini takiben küllerinden yeniden doğan bu milletin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğu kıymetli Cumhuriyetimizin de 100. yıldönümündeyiz aynı zamanda. Bizler cumhuriyetin hiç de kolay kurulmadığını, milli egemenlik ve bağımsızlık için verilen mücadelenin ne kadar ağır ve ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla tarihimize bakarak edindiğimiz dersler ile birlikte Cumhuriyetimize karşı olan sorumluluklarımızın da her daim bilincindeyiz.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, vatan, özgürlük ve bağımsızlık adına verilen eşsiz mücadelenin tüm kahramanlarını saygı ve minnet ile anarken; Cumhuriyetimizin ışığının her daim yolumuzu aydınlatması, barışın, milli birlik ve beraberliğin sonsuz olması temennilerimle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.


Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı