Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi Yıldönümü Mesajı

Türk Milletinin tarih sayfalarındaki en büyük ve önemli destanlarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri, hiç şüphe yok ki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat cephede yönettiği mücadelede, kahraman Mehmetçik ve ülke fertleri, büyük bir vatan sevgisi, cesaret, birlik ve beraberlik örneği ortaya koymuşlardır. İşgalci güçlerin büyük bir yenilgiye uğratıldığı ve 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihine de geçmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşadığımız bu gurur dolu senede, aynı zamanda Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin de 101. yıldönümündeyiz. Bu zaferin manevi gururu halen yüreklerimizde olmakla birlikte; bağımsızlık ve egemenlik yolundaki bu mücadeleyi cesaretle, kararlılıkla, vatan ve millet sevgisiyle veren başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile tüm kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN