T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 17 Ağustos 1999 Depremi Anma Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 17 Ağustos 1999 Depremi Anma Mesajı


17 Ağustos 1999 tarihinde Kocaeli Gölcük merkezli şiddetli bir depremle sarsılmıştık. On binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz bu yıkıcı depremin şiddeti de acısı da hafızalarımıza kazınmıştı. Bizlere büyük bir ders olması gereken bu afetten tam 24 yıl sonra ise 6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen çok yıkıcı, büyük bir deprem daha yaşadık. Ne yazık ki yine on binlerce vatandaşımızı kaybettik, çok sayıda yaralı ve kayıp vatandaşımız da var üstelik.

Yakın tarihimizdeki bu iki büyük ve her anlamda yıkıcı etkisi büyük depreme bakarak, ülkemizde bir deprem gerçeğinin her zaman var olduğunu zira önemli fay hatları üzerinde bulunduğumuzu asla unutmayarak, her bir yapımızı bu gerçek üzerine inşa etmeliyiz. İnsan hayatının önemi çerçevesinde deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri önemli bir ödev bilinciyle hafızalarımıza işlemeliyiz. Çanakkale Belediyesi olarak, kentimizin de deprem riski taşıyan bir bölgede olmasından dolayı kapsamlı çalışmalar yürüttüğümüzü de bir kez daha yinelemek isterim.

Doğal afetlerin yıkıcı olabilen etkilerini ihmalkarlıklarla artırmamaya büyük gayret ederek, olası depremlere ilişkin her zaman hazır, bilinçli ve tedbirli olmamız gerektiğini yineleyerek; 17 Ağustos 1999 depreminde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, bir daha böyle acıların yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı