Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı Anma Mesajı

Bir yangın ormanından püskürmüş genç fidanlardı

Güneşten ışık yontarlardı sert adamlardı

Hoyrattı gülüşleri aydınlığı çalkalardı

Gittiler akşam olmadan ortalık karardı

Attila İLHAN

6 Mayıs 1972 - İzmir

Tüm dünyada değişim, özgürlük taleplerinin, devrim havasının hâkim olduğu zamanlarda, ülkemizde de emperyalizme ve tüm gerici unsurlara karşı cesaretle bağımsızlığı savunan üç fidanımızdı Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan.

Gençlerdi, cesaretlilerdi, umutlulardı. Gericiliğin karşısında durmak, bağımsızlık mücadelesi vermekti idealleri. Ne yazık ki dönemin kaos ortamının sorumlusu olarak ilan edildiler. Üç fidan; baharı, uyanışı, güzel günleri temsil eden bir Hıdırellez gününde yaşamdan koparıldı.

Aradan geçen 51 yılda onları unutmadık; düşüncelerini, duruşlarını unutmadık. Canları pahasına doğrularını savunan, bağımsızlık için mücadele veren Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı