T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı


Kıymetli hemşerilerim;

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri de basındır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği üzere, “Basın, milletin müşterek sesidir”. Bu doğrultuda basın, toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda haber verme, bilgilendirme görevlerini yerine getirirken temel hak ve özgürlüklerin gerçekleşmesine de katkıda bulunmaktadır.

Şüphesiz ki basının görevini yerine getirmesinde önemli basamaklardan biri de basın özgürlüğüdür. Ne yazık ki günümüzde, küresel ölçekte halen basın emekçilerinin çeşitli baskı ve sansür uygulamaları, şiddet, haksızlık gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını biliyoruz.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 1993 yılında alınan karar doğrultusunda 3 Mayıs tarihi Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak belirlenmiştir. Bu farkındalık gününde bir kez daha yinelemek isterim ki; baskı ve sansür olmadan, basının tarafsız, objektif ve etik bir çerçevede, hür bir biçimde görevini gerçekleştirmesi toplumun ve demokrasinin gelişmesi adına büyük önem taşımaktadır.

Bu doğrultuda basının saygınlığının korunması, öte yandan meslek ilkelerine bağlı, etik ve objektif bir misyon çerçevesindeki yayıncılık anlayışının benimsenmesi ile basın faaliyetleri ve bu noktada halkın haber alma özgürlüğü olumlu etkilenecek ve demokrasinin, çok sesliğinin gelişmesine önemli katkılar sunulacaktır.

Kamuoyunun hızlı, tarafsız ve doğru habere ulaşması, bu anlamda gazetecilerin hür bir şekilde görevlerini icra etmesinin önemine bir kez daha vurgu yaparak, gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın haksız uygulamalara maruz kalmadığı, gelişmiş toplumlar adına basının da tüm dünyada gerçek anlamda özgür olabilmesi temennilerimle 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutlar, sektörün tüm emekçilerine görevlerinde başarılar dilerim.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı