T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı


Bağımsızlık ve ulus olma yolundaki zorlu mücadelesinin mükafatını 23 Nisan 1920 tarihinde almıştır Türk Milleti. “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” temel dayanağı ile Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi bu tarihte açılmış, ulusal egemenlik ilan olunmuştur. Bu tarih ile birlikte Cumhuriyetin de temelleri atılmıştır. Sancılı mücadele sürecinden bağımsız, çağdaş, aydınlık bir döneme geçişin her adımında Türk Milletine ışık tutan, yol göstericilik yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ise, bu çok kıymetli tarihi dünya çocuklarına armağan etmiştir.

Akılları, kalpleri, vicdanları tertemiz, masum, pırıl pırıl çocuklarımızdır geleceğimizin bekçileri. Çıkarın ve kötü niyetin olmadığı, küslüklerin hemen unutulduğu, arkadaşlığın ve dostluğun anlamlı olduğu bir iç dünyası olan çocuklarımızdır bizim geleceğimiz. Dolayısıyla Ulu Önder’imizin de dediği gibi bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Onların masum ve çıkarsız dünyalarına sadık kalarak, eşit, adil, özgür, güzel bir düzen ve gelecek sunmak; onları mutlu, sağlıklı kılmak hepimizin ödevidir. Cumhuriyetimiz ve geleceğimiz için bizler bu sözü her daim tutacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve fikirleri ışığında, çocuklarımıza her zaman daha iyisini sunmak, onlara aydınlık, barış dolu bir dünya bırakabilmek için çalışacağız.

Sevgili Çocuklar,

Bu bayram sizin, dolayısıyla bu bayram sizin coşkunuzla, mutluluğunuzla, neşenizle, kahkahanızla güzel. Bu coşkuyu ve mutluluğu hep birlikte yaşamak adına sizleri bu sene de Halk Bahçesinde bir arada olabileceğimiz Tahta At Çocuk Şenliğine davet ediyorum.

Kıymetli Hemşerilerim;

Bu bayram sizin, hepimizin. Bu kıymetli tarihin nice değerli kazanımlarla pekişmesini, Cumhuriyetin ışığıyla aydınlanan ulusal egemenliğimizin daim olmasını diliyorum.

Zorlu istiklal mücadelesinin ardından aydınlık günlerin ve ulusal egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunda büyük emeği bulunan ve bu anlamlı günü dünya çocuklarına armağan eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları başta olmak üzere bu tarihi süreçte emeği geçen ülkenin tüm vatansever fertlerini saygı ve minnetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı