T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Mesajı


Şehircilik kentliler ile kentte bulunan yapısal çevrenin ilişkisi, etkileşimini ifade eder. Günümüzde şehircilik veya diğer bir adıyla kentsel planlama hayati öneme sahiptir. İyi bir şehircilik çalışması toplumların bilincini, kültürünü, değerlerini ve ihtiyaçlarını göz önüne alır. Günümüzde şehircilik kavramının en büyük ilkelerinden birisi de planlamaların amaca yönelik ve sürdürülebilir olmasıdır. Geçmişin, şimdinin, gelişen teknolojinin birikimleriyle geleceğe atılan adımlar daha refah toplumlar ve daha mutlu bir yaşam içindir.

Bizler de bu bilgiler ışığında kentsel planlamalarımızı yaparken kentin tarihini, dokusunu, ihtiyaçlarını göz önüne alıyor, kentlilerimizle fikir alışverişinde bulunarak daha interaktif ve kalıcı bir alan yaratıyoruz. Geçmişten gelen değerlerimizle, bilimin ve teknolojinin buluştuğu planlamalarımızla sağlıklı bir kent gelişimini hedefliyoruz.

Değerli Hemşerilerim, tüm bu hislerimle 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'nü kutluyor, daha yaşanabilir kentler ve daha mutlu bir yaşam diliyorum.

Saygılarımla.


Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı