Başkanımızın Özgeçmişi

MUHARREM ERKEK

Muharrem Erkek, 1969 yılında Çanakkale’de doğdu. Babasının adı Muzaffer, annesinin adı Mübeccel'dir.

Cevatpaşa İlkokulu, Merkez Ortaokulu ve Çanakkale Lisesi’nde okuyan Erkek, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1994 yılında Çanakkale Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 2000-2002 yılları arasında Baro yönetiminde görev aldı. 2004 ve 2009 yıllarında yapılan Yerel Seçimlerde Çanakkale Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda görev aldı. Çanakkalespor ve Çanakkale Zihinsel Engelliler Derneği’nde gönüllü olarak çalışmalar yürüttü. 2015-2023 yılları arasında Çanakkale Milletvekilliği yaptı. 26. Dönemde CHP Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2018 yılında gerçekleştirilen Büyük Kurultay'ın ardından CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2019-2020 yıllarında Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle birlikte Genel Sekreterlik görevini de yürüttü. 2021 yılı Ekim ayında başlayan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarına partisini temsilen katıldı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçiminde Çanakkale Belediye Başkanı olarak seçildi.

Muharrem Erkek, Özen Algönül Erkek ile evli ve 2 çocuk babasıdır.